Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενδιαφέρον ξένων για μόνιμη κατοικία - Πού κυμαίνονται οι τιμές

ακίνητα

Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον ξένων πολιτών για την απόκτηση όχι μόνο εξοχικής, αλλά και μόνιμης κατοικίας στην Κρήτη. Ο λόγος, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος του συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμη Μαυράκη, είναι ο επιτυχημένος τρόπος διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

"Η χώρα μας είναι για τους ευρωπαίους και όχι μόνο, μία ασφαλής υγεινομικά χώρα, και αυτό κάνει αρκετούς να σκέφτονται να ρθουν και να μείνουν μόνιμα εδώ. Η Κρήτη, ένα παραπάνω, καθώς εδώ είχαμε ακόμη λιγότερα κρούσματα, τόνισε η κ. Μαυράκη.

Άγγλοι, Γερμανοί, Νορβηγοί, Ισραηλινοί, και Άραβες βολιδοσκοπούν τις τιμές και κάνουν έρευνα αγοράς, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν αργότερα.

Οι τιμές των ακινήτων στο Ηράκλειο δεν έχουν μειωθεί, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώνεται και ελαφρά αύξηση.

Η μοναδική, εμφανής αλλαγή που καταγράφεται στην αγορά των ακινήτων, είναι η κάθετη πτώση της ζήτησης μέσω airbnb, λόγω κορωνοϊού, γεγονός που αναγκάζει τους ιδιοκτήτες να στρέφονται σε μακροχρόνιες μισθώσεις.

Ζήτηση αυτή την περίοδο υπάρχει από Ηρακλειώτες για την αγορά κατοικιών ή διαμερισμάτων και οικοπέδων, με τις τιμές και διαμορφώνονται στα επίπεδα του 2019, δηλαδή στις 2.000 με 2.500 ευρώ/τ.μ. και στο κέντρο του Ηρακλείου 2.500 με 3.000 ευρώ/τ.μ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Τι έδειξε και το δεύτερο τεστ κορωνοϊού για τον 39χρονο στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ

ΠΑΓΝΗ (imageonline)

Δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό ο 39χρονος που νοσηλεύεται στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το ekriti.gr ο 39χρονος, εκτός το τεστ κορωνοϊού στο οποίο είχε υποβληθεί πριν την μεταφορά του στην Κρήτη, υποβλήθηκε και σε νέο τεστ μετά την εισαγωγή του στο ΠΑΓΝΗ.

Νωρίς το βράδυ και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, τα αποτελέσματα βγήκαν και είναι αρνητικά ως προς τον κορωνοϊό.

Ο 39χρονος ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με αναπνευστική και ηπατική ανεπάρκεια και διακομίσθηκε από τη Ρόδο στο Ηράκλειο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό, εξακολουθεί και νοσηλεύεται ο 70χρονος Κρητικός η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση τις προηγούμενες ημέρες με συνέπεια να εισαχθεί στη ΜΕΘ, από την Κλινική Covid όπου νοσηλευόταν αρχικά. 

Τέλος, στην Κλινική Covid σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται η 69χρονη σύζυγός του 70χρονου.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης