Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δυσαρέσκεια Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Καλούν στη σύσκεψη με τον υπουργό

ξενοδοχοϋπάλληλοι

Την αγανάκτηση του συνεχίζει να εκφράζει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου και καλεί τα μέλη του σήμερα στις 15:30 στο ξενοδοχείο ATLANTIS όπου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι συσαρεστημένοι από το γεγονός ότι δεν έλαβαν το επίδομα των 534 ευρώ, την ώρα που η αβεβαιότητα στον χώρο του τουρισμού κορυφώνεται.

Χθές το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους , στο Υπουργό και όπως αναφέρουν με σχετικό Δελτίο Τύπου “στάθηκαν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς υπερπροσπάθειας της αστυνομίας να φυγαδεύσει τον Υπουργό, για να αποφύγει τους διαμαρτυρόμενους Ηρακλειώτες.

Η ανακοίνωση:

"Χθές 1 Ιουλίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 μ.μ. μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας συγκεντρωθήκαμε στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας στον Υπουργό Τουρισμού κ.Χάρη Θεοχάρη ,ο οποίος επισκέφτηκε την Κρήτη προκειμένου να αναδείξει την αρχή της τουριστικής περιόδου η οποία συνέπεσε την ίδια μέρα με το ξεκίνημα στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ δήλωσης αναστολής αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ξενοδοχοϋπαλλήλων όπου και διαπιστώσαμε ότι καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από πλευράς Υπουργείου Εργασίας προκειμένου να λάβουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τα 534 ευρώ για την Μήνα Ιούνιο(αυτό τον σκοπό είχε η διαμαρτυρία).

Θέλουμε να αναφέρουμε ότι υπήρξαμε θεατές μιας πρωτοφανούς συντονισμένης υπερπροσπάθειας της αστυνομίας να φυγαδεύσει τον Υπουργό προκειμένου να αποφύγει τους Ηρακλειώτες διαμαρτυρόμενους .Καταθέτουμε το ερώτημα. Γιατί να κρυφτεί ο Υπουργός την στιγμή που θεωρεί η Κυβέρνηση ότι έχουν πράξει μέχρι σήμερα τα πάντα σωστά.

Σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 15.30μ.μ. ΚΑΛΟΥΜΕ εκ νέου τους συναδέλφους να έρθουν στο ξενοδοχείο ATLANTIS προκειμένου ο Πρόεδρος του Σωματείου να επιδώσει υπόμνημα με τα αιτήματα μας και τις καταγγελίες μας παράλληλα εκ νέου για την στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους ξενοδοχοϋπαλλήλους .Και να επαναλάβουμε την διαμαρτυρία μας στον Υπουργό Τουρισμό ."

Κρήτη

Κρήτη: Τέλος το κολύμπι σε αυτή την παραλία

πνιγμος

Απαγορεύεται από την Παρασκευή 7 Αυγούστου και για όσο χρειαστεί, η κολύμβηση εντός του κόλπου Κουμπέ του Δήμου Ρεθύμνου (από Στρατόπεδο έως και την δυτική πλευρά του Φρουρίου Φορτέτζα), καθώς υπάρχει βλάβη στο αντλιοστάσιο της περιοχής, για την αποκατάσταση της οποίας ενδέχεται να απορριφτούν στη θάλασσα ανεπεξέργαστα αστικά λύματα.

Πιο αναλυτικά στην απόφασή της Διεύθυνσ Δημόσιας Υγείας αναφέρονται τα εξής: «Κρίνουμε αναγκαία, για προληπτικούς λόγους και για λόγους της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, την προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης από 7-08-20 εντός του κόλπου Κουμπέ Δήμου Ρεθύμνου (από Στρατόπεδο έως και την δυτική πλευρά του Φρουρίου Φορτέτζα).

Για την προστασία της υγείας των λουομένων και εν γένει την Δημόσια Υγεία των πολιτών αιτούμαστε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου και της ΔΕΥΑΡ, για την άμεση τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων κολύμβησης, στις ακτές κολύμβησης της αναφερόμενης περιοχής, μέχρι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που θα πραγματοποιηθούν από διαπιστευμένο εργαστήριο, να καθιστούν το θαλάσσιο νερό κατάλληλο για κολύμβηση».