Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο δρόμος που θα πάει η λαϊκή αγορά του Μασταμπά

2080751.jpg

Λύση δίνει η Δημοτική Αρχή στο θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά, καθώς, μετά το τελεσίγραφο 24 ωρών που δόθηκε από το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, είχαμε και την τελική πρόταση.

Έτσι λοιπόν, η λαϊκή αγορά της οδού Παρασκευοπούλου, αναμένεται να μεταφερθεί -εκτός συγκλονιστικού απροοπτου- από την δυτική πλευρά της (δηλαδή από την λ. Ιωνίας ως την Παναγίτσα), στην ανατολική πλευρά της (δηλαδή από την λ. Ιωνίας ως την οδό Παπαναστασίου). 

Πρόκειται για ένα σημείο, το οποίο είχε φιλοξενήσει τη λαϊκή αγορά πριν από επτά χρόνια περίπου. Μετά από την απόφαση αυτή, ο φάκελος της πρότασης θα πάει προς συζήτηση, στο Τοπικό Συμβούλιο, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, αφού έχουν γνωμοδοτήσει και οι αρμόδιες Υπηρεσίες.

Μοναδικό ζήτημα είναι η λειτουργία του 10ου Δημοτικού Σχολείου, με τον κ. Μαρίνο Παττακό, Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας να διαβεβαιώνει, μιλώντας στο ekriti.gr, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για όλα τα ζητήματα που τυχόν προκύψουν.

Υπενθυμίζεται ότι για τις άλλες δύο λαϊκές αγορές, σε Καμίνια και Νέα Αλικαρνασσό, υπαρχει σύγκλιση απόψεων. Για τη μεταφορά της λαϊκής στα Καμίνια προκρίνεται η λύση των οδών Ηφαίστου και Αμαζώνος. Ενώ για τη μεταφορά της λαϊκής στην Νέα Αλικαρνασσό προωθείται η οδός Ηροδότου (απο την Παναγία Καμαριανή). Μια λύση προσωρινή μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη μόνιμη εγκατάσταση της στο δημοτικό οικόπεδο, δίπλα από τις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού.

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα