Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - αρχαιοφύλακες: Απλήρωτοι εν μέσω καλοκαιριού από το υπουργείο Πολιτισμού

Αρχαιοφύλακες

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου "για άλλη μία φορά εκφράζει την αγανάκτηση του διαπιστώνοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταντήσει από τους χειρότερους εργοδότες. Όπως συνέβη πρόσφατα με τις σχολικές καθαρίστριες και ακολούθησαν οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι και οι εργατοτεχνίτες του Υπουργείου Πολιτισμού, σήμερα το ίδιο Υπουργείο και παρά το γεγονός ότι διανύουμε μία καλή τουριστική περίοδο, δεν ανταποκρίνεται στις βασικές του υποχρεώσεις, όπως την καταβολή της μισθοδοσίας στους αρχαιοφύλακες", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΕΚΗ:

"Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί από τα μέσα του περασμένου Μαΐου χωρίς να έχουν δει ούτε ένα ΕΥΡΩ στους λογαριασμούς τους.

Το ΕΚΗ στέκεται δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους, που μαζικά απευθύνθηκαν για στήριξη, προκηρύσσοντας στάση εργασίας την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 και ώρα από τις 12μμ έως τις 3.30μμ.  Παράλληλα, στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα υπάρξει εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων εάν δεν λάβουμε ουσιαστική απάντηση για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Καλούμε δε την Κυβέρνηση αντί να περνάει -εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου- αντεργατικά νομοσχέδια, να ανταποκρίνεται στις αυτονόητες υποχρεώσεις της.

Το ΕΚΗ δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τους καθημερινούς του αγώνες και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συνδικάτα τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους

EKH: Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να παίζει με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων

Κρήτη - κορωνοϊός: Ικανοποίηση για τουρισμό, ανησυχία για τα κρούσματα - Πίεση στα νοσοκομεία

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

εμβολιο

Με την ανησυχία να κορυφώνεται τόσο με αφορμή τους 5 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, όσο και με την αύξηση των κρουσμάτων, οι εμβολιασμοί στα κέντρα του νησιού συνεχίζονται. 

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 415.948 (χθες έγιναν 2.395), την πρώτη δόση έκαναν 199.587 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 190.037, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 44.036 πολίτες.

Στην ΠΕ Χανίων το σύνολο των εμβολιασμών είναι 233.438 (χθες έγιναν 1.342), τουλάχιστον μία δόση έκαναν 113.438, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 106.459, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 22.171 πολίτες.

Στην ΠΕ Ρεθύμνου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 112.777 (χθες έγιναν 690), την πρώτη δόση έκαναν 55.715, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 52.277 και την αναμνηστική δόση έκαναν 11.475 πολίτες.

Στην ΠΕ Λασιθίου το σύνολο των εμβολιασμών ειναι 120.106 (χθες έγιναν 815), την πρώτη δόση έκαναν 59.120 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 56.590, ενώ την αναμνητισκή δόση έκαναν 14.425 πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί: Ρεκόρ ζήτησης για ραντεβού

Ηράκλειο - Ιερός Ναός Αγίου Τίτου: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Επιχειρηματίας αγνοείται εδώ και ένα χρόνο – Η σύντροφος του μιλάει για αρπαγή

ESPA BANNER