Κρήτη

Ηράκλειο

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι η κηδεία του αείμνηστου Γιώργου Δεικτάκη

γιώργος δεικτάκης

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί, στον αείμνηστο Γιώργο Δεικτάκη, που έφυγε τόσο απροσδόκητα από τη ζωή, εξ αιτίας καρδιακής ανακοπής, που υπέστη στο γήπεδο του ΟΦΗ όπου πήγε το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, με την ΑΕΚ. 

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, στις 3 το μεσημέρι, ενώ η σορός θα βρίσκεται στο Ναό από τη 1. 

Ο Γιώργος Δεικτάκης άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου χθες Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στις 8 το πρωί. 

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Γιώργου Δεικτάκη, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στο Ηράκλειο αλλά και την Κρήτη ευρύτερα. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Γιώργος έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων, τόσο απροσδόκητα. 

Πολυάριθμες είναι οι ανακοινώσεις συλλυπηρίων για τον θάνατο του Γιώργου Δεικτάκη, από πολιτικούς, αθλητικούς και επιστημονικούς φορείς. Μεταξύ αυτών και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με την αναγγελία της είδησης του θανάτου του Γιώργου Δεικτάκη, εκατοντάδες άτομα μετέβησαν στην διάρκεια της ημέρας και της νύχτας στο σπίτι του, προκειμένου να συλλυπηθούν την σύζυγό του Ριρίκα, τα παιδιά Νίκο και Γιάννη και τους άλλους συγγενείς του. 

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του εκλιπόντος παρακαλεί, αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Μέσα στην κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ - Η "μάχη" με τον αόρατο εχθρό (βίντεο)

Γιατροί - κορωνοϊός

Η κάμερα καταγράφει την προετοιμασία των γιατρών που γίνεται με προσεκτικές κινήσεις, πώς φορούν τις ειδικές στολές λίγο πριν μπουν στον θάλαμο, τον αγώνα που δίνουν στο πλευρό των ασθενών αλλά και τις περιγραφές τους για το πόσο απρόβλεπτος είναι αυτός ο ιός.

Η μάχη με τον αόρατο εχθρό

Σε όλα τα δωμάτια έχουν τοποθετηθεί κάμερες οι οποίες συνδέονται με μια κεντρική οθόνη για να μπορούν οι γιατροί να παρακολουθούν τους ασθενείς συνεχώς.

Η πιο δύσκολη στιγμή στην κλινική είναι όταν ένας ασθενής ξαφνικά παρουσιάζει επιδείνωση και πρέπει επειγόντως να εισαχθεί στη ΜΕΘ.

Όσες φορές και να το έχουν κάνει, πάντα τους πιάνει ένα δέος όταν πρέπει να μπουν σε ένα μολυσματικό δωμάτιο. 

Η προετοιμασία για την είσοδο σε έναν μολυσματικό χώρο δεν είναι εύκολη, απαιτεί χρόνο και προσεκτικές κινήσεις.

Η αγωνία και ο φόβος για τον κορωνοϊό

Οι ασθενείς είναι φοβισμένοι, έχουν μια μόνιμη αγωνία στα μάτια τους και κάποιες φορές έχουν τρομερή ανάγκη για οξυγόνο.

Μεταξύ των ασθενών που έχουν νοσηλευτεί στην κλινική του ΠΑΓΝΗ υπήρξαν και νέοι άνθρωποι ή κάποιοι που μέχρι να νοσήσουν δεν πίστευαν στον κορωνοϊό.

Από την αρχή της πανδημίας, η κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει ανταποκριθεί  στην υγειονομική κρίση. Απόδειξη, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε ένα περιστατικό μόλυνσης υγειονομικού αλλά ο φόβος πάντα υπάρχει, τόσο για τους ίδιους όχι και για τις οικογένειές τους, ειδικότερα εάν οι συνθήκες δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες.