Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αναστολή των έργων ζητούν 4 δημοτικές παρατάξεις

έργα κέντρο

Οι παρατάξεις  του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου :  'ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5' ,  'ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ', "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ" και 'ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ', κατέθεσαν στις 1/6/21  έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ Ηρακλείου, με θέμα την αναστολή έναρξης των εργασιών για το έργο της ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου  συζητηθεί άμεσα σε έκτακτη  συνεδρίαση του Δ.Σ. 

Το έγγραφο προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Ηρακλείου:

Κ. Πρόεδρε ,

Με ιδιαίτερη έκπληξη και προβληματισμό, παρακολουθούμε την αδιάλλακτη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, του ιστορικού κέντρου της πόλης μας, σε σχέση με την επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου « Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού ».

Μολονότι ένα τόσο μεγάλο έργο θα έδινε αξία και ανάπτυξη στο ιστορικό κέντρο, έμεινε ξεχασμένο (ξεκίνησε  τον Ιανουάριο  2018)  από τη Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται τώρα…και με τρόπο αδιάλλακτο,  να το επανεκκινήσει, σε μια χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η αντοχή για την    επιβίωση των επαγγελματιών της πόλης μας και όχι μόνο.

Βασικός στόχος και επιδίωξη μας για το συγκεκριμένο έργο, από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης επί των οδών Δικαιοσύνης και Ίδης, ήταν να γίνει εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπεται στη μελέτη, η εκτέλεση του, σύμφωνα με το πνεύμα αλλά και την ουσία της τέχνης και της επιστήμης. Παρόλες τις αστοχίες και τις λάθος επιλογές της Δημοτικής Αρχής που ήδη έχουν στοιχίσει σε ποιότητα και σε χρόνο , στηρίξαμε και στηρίζουμε την ολοκλήρωση του έργου , προς όφελος της κοινωνίας και της πόλης.

Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο, αυτό που θα πρέπει να μας διακρίνει  όλους, και φυσικά την δημοτική αρχή, είναι η  ενσυναίσθηση, η ευαισθησία, στα  αιτήματα των συμπολιτών μας, κατανοώντας το περιβάλλον στο οποίο δρούμε,   γιατί εκείνο που έχει σημασία είναι αφενός η παραγωγή έργου, αφετέρου δε, η ανάγκη να παραμείνουμε όρθιοι όλοι και μετά το πέρας της πανδημίας.

 Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο για όλους μας , αυτό που θα πρέπει να μας διακρίνει  όλους, είναι ευαισθησία και κατανόηση προς τα αιτήματα των συμπολιτών μας , γιατί αυτό που έχει σημασία σήμερα  είναι η παραγωγή έργου αλλά κυρίως να παραμείνουμε όρθιοι όλοι και μετά το πέρας της πανδημίας .

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την έκτακτη  σύγκληση του Δ.Σ, για να συζητηθεί το θέμα και να ανακληθεί  επί τρίμηνο τουλάχιστον η επανέναρξη των εργασιών στο Ιστορικό κέντρο, έτσι ώστε και το έργο να γίνει όπως απαιτούμε φορείς και κοινωνία, αλλά και οι έμποροι του κέντρου της πόλης μας να επιβιώσουν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Τί είναι το πείραμα της Αστυπάλαιας

Νεκρός ο οδηγός του ΙΧ που έπεσε στο λιμάνι - βίντεο

Κορωνοϊός: Οι μεταγγίσεις αίματος είναι ασφαλείς

 

 

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER