Κρήτη

Ηράκλειο

Η τοποθέτηση Μαμουλάκη στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

χάρης μαμουλάκης

Για την επιλογή της ΝΔ να πριμοδοτήσει ξεκάθαρα τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις ευκατάστατες κοινωνικές κατηγορίες μίλησε σήμερα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο», χαρακτηρίζοντας την σημερινή κυβέρνηση ως «κυβέρνηση των πλουσίων και της διεθνούς κτηματομεσιτικής αγοράς».

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα μέτρα για τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας: «Η πλειονότητα των ρυθμίσεων έχει τον χαρακτήρα προνομιακής μεταχείρισης, όχι του μικρού κατασκευαστικού τομέα της χώρας, αλλά της στήριξης των πολυεθνικών εταιριών διαχείρισης ακίνητης περιουσίας. Όπως είναι για παράδειγμα οι απαλλαγές από τον ειδικό φόρο ακινήτων σε πληθώρα επενδυτικών εταιριών. Αλλά και η ευνοϊκή φορολόγηση όσων θα μεταφέρουν την φορολογική έδρα στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι θα επενδύσουν πάνω από 500.000 ευρώ σε ακίνητα».

Ο Βουλευτής Ηρακλείου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ρυθμίσεις που αφορούν του μηχανικούς, τονίζοντας: «Οι ρυθμίσεις για την τριετή αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα θα αποδειχθούν πολύ επικίνδυνες για το μέλλον του κατασκευαστικού τομέα στη χώρα μας, καθώς η ρύθμιση αφορά μόνο όσους πρόκειται να αγοράσουν 2η κατοικία. Κι αυτοί όμως, τελικά δε θα δουν το όφελος, καθώς ο εργολάβος θα το μετακυλήσει  στην εμπορική αξία του ακινήτου. Έτσι το μέτρο, όντως, θα δώσει άμεσα σημαντική ώθηση για την ανέγερση ακινήτων εντός της προσεχούς τριετίας. Αλλά όταν παρέλθει το χρονικό αυτό διάστημα, θα ακολουθήσει κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας με καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο».

Τέλος, ο Χάρης Μαμουλάκης έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στο άρθρο 29, το οποίο εισάγει την δυνατότητα στο Υπουργείο Οικονομικών να απαιτήσει από εταιρίες, όπως η AirBnB, να κοινοποιήσουν τα στοιχεία των συναλλαγών τους προς τις φορολογικές αρχές της χώρας, κι αν δεν το πράξουν, θα  αντιμετωπίσουν αυστηρά πρόστιμα. «Η διάταξη αυτή έχει προφανής συνάφεια με όλες της σημερινές ρυθμίσεις, οι οποίες προσπαθούν να υποβοηθήσουν την φούσκα ακινήτων που έχει δημιουργηθεί γύρω από την οικονομία διαμοιρασμού και την στρέβλωση της τουριστικής αγοράς της χώρας μας που έχει προκληθεί από το άνισο φορολογικό καθεστώς μεταξύ τουριστικών καταλυμάτων και βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η διάταξη αυτή, λοιπόν, κινείται σε θετική κατεύθυνση, αλλά υποψιάζομαι ότι αποτελεί κατεξοχήν ρύθμιση που εισάγεται για να μην υλοποιηθεί και να παραμείνει κενό γράμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει: «τις διατάξεις του σχετικού νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, και να περιορίσει την εξάπλωση του φαινομένου αυτού σε περιοχές που δέχονται έντονη πίεση στο οικιστικό τους απόθεμα την ώρα που έχουν γίνει απαγορευτικές οι τιμές των ενοικίων για τα λαϊκά στρώματα. Αναφέρομαι σε περιοχές όπως είναι το κέντρο της Αθήνας ή οι πόλεις της Κρήτης».

Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδήλωση για την υγεία και τον βετερανισμό σήμερα στο Πολιτιστικό

αφίσα για βετερανισμό

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Επιστημονική Εκδήλωση, με θέμα "ΥΓΕΙΑ και ΒΕΤΕΡΑΝΙΣΜΟΣ".
Την εκδήλωση διοργανώνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ηρακλείου που αριθμεί ήδη 105 μέλη και σκοπό έχει όχι μόνον την συμμετοχή σε αγωνιστικής φύσεως δρώμενα αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν το ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ.

"Πέντε  συμπολίτες ιατροί και επιστήμονες υγείας Φανουράκης Δημήτρης καρδιολόγος, Βαβουρανάκης Χάρης ορθοπεδικός, Κούδας Βασίλης ψυχίατρος, Λιναρδάκης Στέλιος  διαιτολόγος, Πανταζής Γιώργος φυσιοθεραπευτής, πλουτίζουν  τις γνώσεις μας", όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος "με τις εισηγήσεις τους για καλύτερη άσκηση, άθληση, χαρά, ψυχαγωγία του βετεράνου αθλητή."

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η  κοπή της γιορτινής πίτας για το καλό του χρόνου καθώς και θα τιμηθούν 3 ιδρυτικά μέλη του ΣΒΕΚΗ (Μανώλης Παπακαλιάτης, Μιχάλης Δασκαλάκης, Λάκης Μαραγκουδάκης),για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά τους στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο Μπάσκετ.

Την εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Στο τέλος της βραδιάς θα προσφερθεί κέρασμα με τη συνοδεία κρασιού.

Η είσοδος είναι δωρεάν