Κρήτη

Ηράκλειο

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από την "Ηλιαχτίδα" στην Πλατεία Ελευθερίας

ηλιαχτιδα

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παγκρητίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων παιδιών με νεοπλασία για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, στην πλατεία Ελευθερίας:

Tο σπιτάκι της Ηλιαχτίδας μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο 
είναι πλέον θεσμός!  Έτσι και φέτος ετοιμαζόμαστε για να σας υποδεχθούμε 
στην πλατεία Ελευθερίας από τις 12/12/19 έως και τις 31/12/19, καθημερινά από τις 11.00 π.μ. έως τις 21.00 μ.μ.

Οι εθελοντές μας φορούν τα γιορτινά τους μαζί με το πιο ζεστό τους χαμόγελο και περιμένουν να σας βοηθήσουν να διαλέξετε όμορφα δώρα για τους αγαπημένους σας. Στο σπιτάκι μας θα βρείτε όμορφα γούρια για να είναι τυχερό το νέο έτος, ημερολόγια και ατζέντες για να σας συντροφεύουν όλο το 2020,  κούπες, σχολικά είδη, παραμύθια, βραχιόλια, και πολλά άλλα.
Αγοράζοντας τα προϊόντα της Ηλιαχτίδας  στηρίζετε τα παιδιά με νεοπλασία και τις οικογένειές τους. μΚαλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

 

Κρήτη

Ομιλητής σε εκδήλωση για την Κοινωνική Συμμετοχή των νέων ο Μ. Μποκέας

1.jpg

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης και η ελληνική ομάδα του προγράμματος Euryka (Horizon 2020) συμμετείχε ως εισηγητής, κατόπιν πρόσκλησής του, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ήταν: ''Η Κοινωνική Συμμετοχή των Νέων σε δύσκολους καιρούς''.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω σε ερωτήματα όπως: «Πώς μπορεί να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των νέων, τόσο στο φυσικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον; Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα δημοκρατικής συμμετοχής και να ενδυναμωθούν οι νέοι προς αυτή την κατεύθυνση; Πώς μπορούν να ενισχυθούν οι μηχανισμοί που προάγουν τη συμμετοχή των νέων σε διαδικασίες και δομές λήψης αποφάσεων, αλλά και πώς οι νέοι μπορούν να γίνουν πραγματικά υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες»;

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, εκπρόσωποι Δήμων, ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού, φορέων και υπηρεσιών.