Κρήτη

Ηράκλειο

Χερσόνησος: Τον ... βράβευσαν γιατί τους προτιμά!

Βράβευση χερσόνησος

Η πρώτη για φέτος τελετή βράβευσης επαναλαμβανόμενου επισκέπτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκου στις Γούρνες.

«Η διαχρονική αγάπη του John van den Heuvel από την Ολλανδία για το Δήμο μας, επιβεβαιώθηκε φέτος και στα δύσκολα, εν μέσω πανδημίας. Η παρουσία του ειδικά φέτος στο νησί μας τιμά ιδιαίτερα και τον ευχαριστούμε γι΄ αυτό. Πιστός φίλος της περιοχής, επισκέπτεται το Δήμο μας ανελλιπώς τα τελευταία 28 χρόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μας επισκέπτεται για πολλά χρόνια ακόμα μια που όπως μας είπε, εδώ νιώθει ότι βρίσκεται στο δεύτερο σπίτι του,» ανέφερε ο Δήμαρχος. «Οι φυσικές ομορφιές του τόπου, οι φιλόξενοι άνθρωποι, το εξαιρετικό φαγητό αποτελούν τα βασικά συστατικά μιας εμπειρίας που κάθε χρόνο ανανεώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και την εμπιστοσύνη τους,»

Η βράβευση έγινε παρουσία του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού, Γιάννη Ζαχαριουδάκη.

Κρήτη

Χανιά

Στα Σφακιά οι μετανάστες - Εμπλοκή με το πού θα φιλοξενηθούν

Περιπολικό Λιμενικού

Στο λιμάνι των Σφακίων μεταφέρθηκαν οι περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες, που εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος στον όρμο Φοίνικα.

Την ίδια ώρα προκύπτει σοβαρό θέμα με τη φιλοξενία των ατόμων, καθώς ο Δήμος Σφακίων δε διαθέτει κατάλληλο χώρο, ενώ και ο Δήμος Χανίων δηλώνει αδυναμία, καθώς στο κολυμβητήριο της πόλης παραμένουν 40 μετανάστες που είχαν εντοπιστεί ανοιχτά της Γαύδου πριν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ των μεταναστών, υπάρχουν και ανήλικα παιδιά.

Όλοι αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στα Χανιά.