Κρήτη

Ηράκλειο

Το φεστιβάλ τελείωσε αλλά τα γλυπτά στην άμμο ακόμα εντυπωσιάζουν

festival_glyptikis_stin_ammo_3.jpg

Τον θαυμασμό των επισκεπτών της Αμμουδάρας εξακολουθούν να προκαλούν τα εξαιρετικά έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Γλυπτικής, το οποίο ως γνωστό πραγματοποιήθηκε από τη 1 έως και τις 20 Ιουνίου 2017.
 

festival_glyptikis_stin_ammo_2.jpg

festival_glyptikis_stin_ammo_2.jpg, by gpapadakis

Αν και έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τη λήξη του φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, τα γλυπτά παραμένουν και είναι πάρα πολύ πιθανόν, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα έργα τέχνης να εξακολουθήσουν να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με τα γλυπτά έχουν τραβηχτεί από δημοσιογράφους και επισκέπτες  κι έχουν ήδη ταξιδέψει μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο, προβάλλοντας την Αμμουδάρα, το δήμο Μαλεβιζίου και γενικότερα την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό. Συγχρόνως, στέλνουν δυνατά φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα για την προστασία της θάλασσας και των παραλιών από τη ρύπανση και τη μόλυνση. Άλλωστε το μήνυμα του φεστιβάλ ήταν «καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες» και οι γλύπτες ανταποκρίθηκαν σε αυτό φιλοτεχνώντας εκπληκτικά έργα.

 

gorgona.jpg

gorgona.jpg, by gpapadakis

Το φεστιβάλ, τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ, ενώ είχε την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης. Έγινε για δεύτερη φορά φέτος με πρωτοβουλία του γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση σε διοργάνωση του συλλόγου Γυναικών δήμου Μαλεβιζίου «Η Μέλισσα». Έξι έργα από άμμο, ύψους μέχρι και τριών μέτρων, φιλοτέχνησαν οι γλύπτες Μανώλης Χαρκούτσης, Yuriy Mysko και Lyudmyla Mysko που πήραν μέρος στο φεστιβάλ. Τα τρία έργα βρίσκονται στην παραλία στο τέρμα της οδού Νάξου στην «καρδιά» της Αμμουδάρας και τα άλλα τρία δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού.

Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

κουρακης.jpg

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ολόγυμνη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...