Κρήτη

Ηράκλειο

"Εξαφανίστηκε"...το αντιγριπικό εμβόλιο στο Ηράκλειο

εμβόλιο

Εξαντλήθηκε ήδη η πρώτη παρτίδα του αντιγριπικού εμβολίου στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, παρά το γεγονός πως η προμήθεια του ήταν κατά 30 % αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Αυξημένη ωστόσο φαίνεται πως είναι και η ζήτηση, με αποτέλεσμα τα ράφια των φαρμακείων να έχουν αδειάσει εντελώς.

Όπως τόνισε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδιλάκης, για το θέμα έγινε τηλεδιάσκεψη χθες σε επίπεδο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και συμφωνήθηκε να υπάρξει αίτημα προς τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δοθεί παράταση για τις υφιστάμενες συνταγές έως και τις 15 Νοεμβρίου με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις ταλαιπωρίας, καθώς και η ανάγκη για νέα επίσκεψη σε γιατρούς.

Ο κ. Τσικανδιλάκης ωστόσο συνέστησε ψυχραιμία, υποστηρίζοντας πως οι ανάγκες θα μπορέσουν να καλυφθούν. Σε πολλά φαρμακεία πάντως, οι φαρμακοποιοί έχουν αναγκαστεί να δημιουργήσουν λίστα, αφού πρέπει να εξυπηρετήσουν κατά προτεραιότητα όλες τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Την ίδια στιγμή, παραμένουν οι ελλείψεις σε πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως για παράδειγμα σε καρδιολογικά φάρμακα ή φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσικανδιλάκη, το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός πως φαρμακοβιομηχανίες προχωρούν σε εξαγωγές με πολύ ακριβότερες τιμές σε σχέση με την τοπική αγορά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές εκδηλώσεις.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πέθανε στο μεροκάματο - Θλίψη για τον οικοδόμο πατέρα δύο παιδιών

εργατικο ατυχημα σκαλωσια

Την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου άφησε νωρίτερα ο 50χρονος οικοδόμος που έπεσε από την σκαλωσιά κατά την διάρκεια εργασιών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Μοίρες.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών, ο άτυχος εργάτης δεν τα κατάφερε... Ο 50χρονος αλλοδαπός οικοδόμος, ήταν πατέρας δυο παιδιών.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Συνδικάτο Οικοδόμων, με ανακοινώσεις τους μετά το συμβάν, κατήγγειλαν τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, αλλά και τους ανύπαρκτούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

EKH: Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να παίζει με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική!

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Οι χώροι καταφυγής και παροχής α' βοηθειών σε περίπτωση σεισμού