Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκεψη του Σέρβου Πρέσβη στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου

koykiadakis-presvis.jpg

Η ενίσχυση της συνεργασίας στον τουρισμό, στον πολιτισμό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο με την προώθηση των Κρητικών εξαγωγών στη Σερβία συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με τον Σέρβο Πρέσβη στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. Στη συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και ο Σέρβος Πρόξενος Μίλαν Βουκοσάγιεβιτς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καλωσορίζοντας τον Σέρβο Πρέσβη, τον Πρόξενο, αναφέρθηκαν στους ιστορικούς και Θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν τους δυο λαούς και συμφώνησαν να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Σερβία στη Κρήτη και αυτό μάλιστα θα επιτευχθεί από φέτος το Καλοκαίρι με τις απευθείας πτήσεις τσάρτερ που προγραμματίζονται από το Βελιγράδι στο Ηράκλειο.

 Επίσης να υπάρξει συνεργασία για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Ηράκλειο εντός του 2018, ενώ ο Σέρβος Πρέσβης έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν αδελφοποιήσεις μεταξύ Δήμων της Κρήτης και της Σερβίας. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ευχαρίστησε τον Σέρβο Πρέσβη για το γεγονός ότι, η Σερβική Κυβέρνηση πριν από δυο χρόνια, ονόμασε κεντρική λεωφόρο του Βελιγραδίου σε «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναγνωρίζοντας την ιστορική-πολιτική προσωπικότητα του μεγάλου Έλληνα ηγέτη και τους χειρισμούς του για ειρήνευση και ασφάλεια στα Βαλκάνια.

Επίσης ο Σέρβος Πρέσβης στη συνάντηση έκανε γνωστό ότι πρόθεση της Σερβικής Κυβέρνησης είναι, το επόμενο διάστημα να τοποθετήσει Πρόξενο επί τιμή στη Κρήτη. Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι, Σέρβος Πρέσβης επισκέπτεται την Κρήτη μετά από 30 χρόνια.
  
 
 

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε αποθήκες - Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

φωτιά, πυροσβεστική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Δημοτική Ενότητα Θερίσου στα Χανιά.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο όπου στεγάζονται τρεις τουλάχιστον επιχειρήσεις. Λόγω των έφλεκτων υλικών που υπάρχουν η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμανε συναγερμός ενώ ισχυρές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στο συμβάν επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. διερευνά τα αίτια.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

Ηράκλειο: Η κάνναβη του "πέρασε" χειροπέδες

Κρήτη: Μία σύλληψη και μία δικογραφία από την Αστυνομία