Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκεψη Κεφαλογιάννη στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και στο Τεχνικό Επιμελητήριο

Επίσκεψη Κεφαλογιάννη στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και στο Τεχνικό Επιμελητήριο

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συνεχίζει τις συναντήσεις και τις επισκέψεις του σε φορείς και οργανισμούς του Ηρακλείου.

Μετά τις πρόσφατες συναντήσεις του με τον Σταύρο Αρναουτάκη Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τις επισκέψεις του στην 7η ΥΠΕ, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το ΠΑΓΝΗ σήμερα το πρωί βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και στο Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ/ΤΑΚ).

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο  Γιάννη Βαρδαβά , τη Διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού. Στη συνάντηση που είχαν ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας ενημερώθηκε για τις προοπτικές και τα προβλήματα του ΟΛΗ και τόνισε ότι είναι πάντα αρωγός στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου λιμένα της Κρήτης  και την επίλυση των όποιων ζητημάτων μπορεί να ανακύψουν προκειμένου αυτό να συνεχίσει αυτό να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης πρός όφελος τόσο της τοπικής όσο και Εθνικής οικονομίας .

Ο κ. Κεφαλογιαννης ενημερώθηκε επίσης για την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο πλοίο “Blue Horizon” που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλειου και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους 4 τραυματίες ενώ συνεχάρη τους Λιμενικούς για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους, ιδίως στην περίοδο της πανδημίας.

Στην επίσκεψή του στο Παράρτημα Ηρακλείου του Τεχνικού Επιμελητηρίου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Μιχάλη Χωραφά και τα μέλη της διοίκησης για τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΤΕΕ αυτήν την περίοδο της πανδημίας του κορωνοιού και συζήτησαν για την εξεύρεση πιθανών λύσεων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παράνομα 9 στα 15 γηροκομεία - Έρχονται λουκέτα

γηροκομείο

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Από τα συνολικά 15 γηροκομεία που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τα 9 λειτουργούν χωρίς άδεια, όπως αποκάλυψε σήμερα στο “Ράδιο Κρήτη” ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου, Δημήτρης Βιδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

“Το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει είναι οξύ, και πολλές οικογένειες προσφεύγουν σε αυτή τη λύση, επιλέγοντας μία από τις διάφορες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργούν σε κτήρια τα οποία, παλαιότερα ήταν ξενοδοχεία ή δημόσιες υπηρεσίες”, τόνισε ο κ. Βιδάκης ενώ επισήμανε ότι για να δοθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σε ένα γηροκομείο, τo βασικότερο όλων είναι να διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Κάτι που, φυσικά, δεν ισχύει…

“Πολλοί ιδιοκτήτες λειτουργούν χωρίς άδεια. Έχουμε εφιστήσει την προσοχή των ιδιοκτητών και παρ’ όλα αυτά, πολλοί συνεχίζουν να λειτουργούν, φυσικά, παράνομα”, πρόσθεσε ο κ. Βιδάκης, κάνοντας λόγο για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθώς το πρόβλημα της φιλοξενίας των ανήμπορων ηλικιωμένων ανθρώπων είναι πολύ μεγάλο στον τόπο μας.

Ωστόσο, όπως είπε, τα 9 από τα 15 γηροκομεία δε διαθέτουν άδεια!

Ο ίδιος εξήγησε ότι ζητήθηκε από τους επιχειρηματίες του χώρου να καταθέσουν τον σχετικό φάκελο, για να προωθηθεί αντίστοιχα στην Πολεοδομία, την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όμως, δεν ανταποκρίθηκαν πολλοί…

Κίνδυνος να βρεθούν χωρίς στέγη αρκετοί ηλικιωμένοι
Κίνδυνος να βρεθούν χωρίς στέγη αρκετοί ηλικιωμένοι

Έτσι, τώρα, η Υπηρεσία θα πρέπει να εκδώσει απόφαση παύσης λειτουργίας, με τις διαστάσεις του κοινωνικού φαινομένου να είναι τεράστιες, αφού οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν ουσιαστικά χωρίς στέγη!

Για κάποια από τα γηροκομεία, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση παύσης λειτουργίας, καθώς αν και ζητήθηκε να κλείσουν, ωστόσο, κάποιοι συνεχίζουν παράνομα να λειτουργούν…οπότε όπως είπε, το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν με αυτό το καθεστώς, πολλά χρόνια...

Πάντως, ο κ. Βιδάκης κατέληξε λέγοντας ότι οι έλεγχοι της υπηρεσίας είναι σαρωτικοί στα γηροκομεία του Ηρακλείου, δίνοντας έτσι κάποια υπόσταση και σε όσα από αυτά λειτουργούν χωρίς άδεια, επικαλούμενος το πρόβλημα που πρόκειται να δημιουργηθεί εάν οι παράνομες επιχειρήσεις κλείσουν, αφού για πολλές οικογένειες αυτή είναι η μόνη λύση...

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Δεν χτύπησα τον πελάτη", λέει ο κρεοπώλης

Κορωνοϊός: Θλίψη για τον 29χρονο Παύλο - Το "αντίο" του δημάρχου

Στο Ηράκλειο η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου - Συνάντηση με Περιφερειάρχη

ESPA BANNER