Κρήτη

Ηράκλειο

Επί τάπητος το αεροδρόμιο Καστελίου και το Φράγμα στον Αναποδάρη ποταμό

Κεφαλογιάννης Καστελλι

Το αεροδρόμιο Καστελλίου και η κατασκευή του Φράγματος στον Αναποδάρη ποταμό, στο επίκεντρο των συζητήσεων του Μανώλη Κεφαλογιάννη στον Δήμο Μινώα. 

Στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς της ΚΡΗΤΗΣ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και πολλά στελέχη του Δήμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία.
-Να δοθεί ένα τέλος στις καθυστερήσεις και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Κεφαλογιάννης Καστελλι

Κεφαλογιάννης Καστελλι, by gpapadakis

-Η κατασκευή του Φράγματος στον Αναποδάρη ποταμό που θα δώσει νέα πνοή και ώθηση στις αγροτικές καλλιέργειες και θα βοηθήσει σημαντικά τους παραγωγούς πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρονται από την Ευρωπαική Ένωση, όπως το ΕΣΠΑ ή το «πακέτο Γιουνκέρ» μπορούν να δώσουν σημαντικές λύσεις.

Στη συζήτηση ακόμη μεγάλο βάρος δόθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και στα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πορεία από αλληλέγγυους στον Κουφοντίνα - Τα ΜΑΤ στο σημείο

Πορεία υπό την επιτήρηση της αστυνομίας

Πορεία πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, στους δρόμους του Ηρακλείου, αλληλέγγυοι στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα, ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια.

Τα άτομα αυτά προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση, γεγονός όμως που αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη συμβολή της Αστυνομίας, καθώς στο σημείο βρέθηκαν 3 διμοιρίες των ΜΑΤ, με περιπολικά και μηχανές.

Υπενθυμίζεται ότι και το πρωί της Κυριακής, αντίστοιχες συλλογικότητες προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης και να δημιουργήσουν επεισόδια, κάτιο το οποίο όμως απέτρεψαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είναι αποφασισμένες να διαλύσουν όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.