Κρήτη

Ηράκλειο

Έντυπο υλικό για τον καρκίνο του παγκρέατος από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

καρκίνος πάγκρεας

Αύριο Τρίτη 14.07.2020 και ώρα 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παράδοσης, στη Διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη και τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρη Αγαπίου, έντυπου υλικού για τον καρκίνο του παγκρέατος.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», στο πλαίσιο της συνεργασίας του με φορείς, με στόχο την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού για τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση της νόσου.

Την επιστημονική και εκδοτική μέριμνα του ενημερωτικού εντύπου ανέλαβε και ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Κρήτης και τη διανομή του σε όλο το νησί η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, μέσω των μονάδων ευθύνης της.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Λάμπρος Βαμβακάς, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις & Εντεταλμένη τομέα Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου κα Γεωργία Μηλάκη, ο Αν. Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπύρος Επιτροπάκης.

Το Σύλλογο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» θα εκπροσωπήσουν η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κα Μαρία Θεοδωρίδου, η Γραμματέας κα Φανή Καλαθάκη και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Κωνσταντινίδης Θεοχάρης και Κοντού Αναστασία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Λάμπρος Βαμβακάς , τα στελέχη της Περιφέρειας και οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» θα προβούν σε δηλώσεις.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δύο νέα κρούσματα ανακοίνωσε επίσημα ο ΕΟΔΥ- Η γεωγραφική κατανομή στη χώρα

κορωνοϊός

Στην ανακοίνωση 203 νέων κρουσμάτων του επικίνδυνου ιού στη χώρα, προχώρησε ο ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Εκτός απο τα 50 που έγιναν γνωστά χθες σε εργοστάσιο ελαιουργίας στη Χαλκιδική, τα περισσότερα, δηλαδή τα 38, ανιχνεύθηκαν στην Αθήνα και άλλα 35 στη Θεσσαλονίκη. Επίσης ενας ασθενής κατέληξε. 

Η γεωγραφική κατανομή

– εισικοσιεννέα (29) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– τριανταοκτώ (38) κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα δέκα ανέφεραν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τρία είχαν ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού σε περιοχές με θετικά κρούσματα.

– τριανταπέντε (35) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

– πενήντα (50) στην Π.Ε Χαλκιδικής, συνδεόμενα με εργοστάσιο ελαιουργίας.

– δύο (2) στην Π.Ε. Αργολίδας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

– δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου,

– δύο (2) στην Π.Ε. Καβάλας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Καστοριάς,

– επτά (7) στην Π.Ε. Κέρκυρας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Κορινθίας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Κυκλάδων,

– οκτώ (8) στην Π.Ε. Λάρισας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Μαγνησίας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Ξάνθης,

– ένα (1) στην Π.Ε. Πέλλας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,

– πέντε (5) στην Π.Ε. Ροδόπης,

– τρία (3) στην Π.Ε. Σερρών,

– δύο (2) στην Π.Ε. Τρικάλων