Κρήτη

Ηράκλειο

Ενημερωτική εκδήλωση του Φ.Σ. Ηρακλείου για την «αυτοφροντίδα»

αυτοφροντίδα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, με στόχο την προώθηση των επιδιώξεων του κλάδου, καθώς και την εκπαίδευση και ενημέρωση των φαρμακοποιών, συνδιοργανώνει με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το ΙΔΕΕΑΦ ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αυτοφροντίδα και ο συμβουλευτικός ρόλος του Φαρμακοποιού", την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, η οποία θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Ηράκλειο, από τις 11:00 έως τις 13:30.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των φαρμακοποιών για θέματα αυτοφροντίδας και η ανάδειξη του αναντικατάστατου ρόλου του φαρμακείου στη διακίνηση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και, γενικότερα, της έννοιας της "Αυτοφροντίδας".

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου ΕΦΕΧ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώ συντονιστής θα είναι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Γιάννης Τσικανδηλάκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

Ενότητα: «Η ανάπτυξη της Αυτοφροντίδας στην Ευρώπη και ο ρόλος του Φαρμακοποιού»

Συμμετέχουν:

            - Βασίλης Σερέτης, πρόεδρος Συνδέσμου ΕΦΕΧ          
            - Γεώργιος Δόκιος, γενικός διευθυντής Συνδέσμου ΕΦΕΧ
            - Θωμάς Δόκιος, γεν. γραμματέας Συνδέσμου ΕΦΕΧ

«Πώς αντιμετωπίζονται οι ήπιες νόσοι στο φαρμακείο; Διεθνής εμπειρία και πρακτικές εφαρμογές»
Διαμαντής Κλημεντίδης, Κλινικός φαρμακοποιός M.Sc., Υπεύθυνος νοσοκομειακού φαρμακείου στην  Κλινική «Αγία Αικατερίνη», Θεσσαλονίκη

«Κατηγορίες ΜΗΣΥΦΑ και τρόπος προώθησης από το φαρμακείο»
Γιάννης Κούνουπας, Φαρμακοποιός, Γεν. Διευθυντής K-Provoli

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείου από όλη την Κρήτη, γεγονός που θα συμβάλλει στον σχεδιασμό ενός προγράμματος επικοινωνίας προς το κοινό για τον ρόλο του φαρμακοποιού, αντίστοιχου επιτυχημένων προγραμμάτων σε άλλες χώρες.

Οι φαρμακοποιοί που θα συμμετέχουν θα λάβουν 2 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών.
 

Κρήτη

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

νάθαν δίπλας

Μία εβδομάδα πριν φαίνεται πως έγινε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 43χρονο Νάθαν, ένα τροχαίο που αποκαλύφθηκε πριν λίγα 24ωρα και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, ο θάνατος του 42χρονου επήλθε μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης (11 και 12 Απριλίου).

Ο θάνατός του άτυχου άνδρα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε γενική καταπληξία οφειλούμενη σε κακώσεις σπλάχνων κοιλία, όπως αποφαίνεται στο πόρισμά του ο Σταματης Μπελιβάνης και ως εκ τούτου, πιθανολογείται ότι ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος...

Την ίδια ώρα η 32χρονη Σβετλάνα, σύζυγος του Νάθαν, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η γυναίκα εκτιμάται ότι πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή για περισσότερες από 100 ώρες, λίγα μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα του Νάθαν... 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Θάνατος Βαλυράκη: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάμιξη του Ανθρωποκτονιών