Κρήτη

Ηράκλειο

Δωροεπιταγές αξίας 172.500 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης σε ωφελούμενους του τουρισμού

Δίπλα στους ανθρώπου του τουρισμού τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης

Σε μια λιτή εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, επισφραγίστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των αντίστοιχων σωματείων με την εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε., με σκοπό την παροχή δωροεπιταγών των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, συνολικής αξίας 172.500 ευρώ, σε 1.150 δικαιούχους του κλάδου του τουρισμού.

Πρόκειται για μια ουσιαστική κίνηση στήριξης εργαζομένων απ’ όλη την Κρήτη που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα και έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία του Covid 19, η οποία εντάσσεται στο πλάνο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε. και υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και εταιρειών – προμηθευτών της μεγάλης Κρητικής εταιρείας. Η επιλογή των 1.150 δικαιούχων, καθένας εκ των οποίων θα λάβει δωροεπιταγές συνολική αξίας 150 ευρώ, έγινε σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια και με τη συμβολή των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου, του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» και του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Η Χριστίνα Χαλκιαδάκη και ο Σταύρος Αρναουτάκης
Η Χριστίνα Χαλκιαδάκη και ο Σταύρος Αρναουτάκης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του τονίζει: «Η Περιφέρεια Κρήτης τους τελευταίους μήνες, με δεδομένη τη δοκιμασία της κοινωνίας, των εργαζομένων και των επαγγελματιών του τόπου, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξή τους. Ιδιαίτερα, για τους εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού, τους ανθρώπους που αποτελούν τους στυλοβάτες της τουριστικής αγοράς του νησιού, οι έννοιες της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο των δράσεων και των πρωτοβουλιών μας.

Με αυτό το δεδομένο απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, γιατί με αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, με την παράδοση των δωροεπιταγών σε εκατοντάδες εργαζόμενους του τουρισμού, αποδεικνύουν έμπρακτα το αίσθημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο υπηρετούν με συνέπεια προς την τοπική κοινωνία εδώ και σαράντα χρόνια. Ευχαριστούμε, επίσης, τα σωματεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης, το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» και το σωματείο επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης, επισημαίνοντας πως όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. Θα αποδείξουμε πως το φιλότιμο των Κρητικών είναι μια αξία διαχρονική, ικανή να μας βγάλει νικητές σε αυτή τη μάχη, που ενωμένοι δίνουμε»

 

 

Σε δήλωσή της η κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη ανέφερε: «Στα δύσκολα, είμαστε όλοι μαζί. Έτσι έχουμε μάθει να πορευόμαστε στην Χαλκιαδάκης Α.Ε., με αλληλεγγύη, με συνεργασίες, με αλληλοϋποστήριξη. Αυτή η δράση, που υλοποιείται με την καθοριστική υποστήριξη των προμηθευτών μας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ανταποδώσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που τρέφει η κοινωνία της Κρήτης στην εταιρείας μας εδώ και 40 χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και όλα τα Σωματεία που συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, τις εταιρείες – προμηθευτές μας που στήριξαν έμπρακτα την πρωτοβουλία και να ευχηθώ αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας, να αποτελέσει σύντομα παρελθόν».

 

 

Στην λιτή εκδήλωση στη Περιφέρεια παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και συγκεκριμένα: ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων Μανόλης Μπαμιάκης, ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ρεθύμνου Κώστας Νικολιδάκης, ο πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μανόλης Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» Σταύρος Σεραφειμίδης όπως επίσης ο γ.γ. του σωματείου Γιώργος Μανουσάκης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ευχαρίστησαν δημόσια την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την εκπρόσωπο των super market Χαλκιαδάκη, Χριστίνα Χαλκιαδάκη για την κοινωνική πρωτοβουλία που υλοποίησαν, καλώντας παράλληλα και άλλους επιχειρηματίες να μιμηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα σε δηλώσεις τους ανέφεραν:

Ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης: «θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης, στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, που για μια ακόμη φορά βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους. Είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και αγάπης που πρέπει να βρει και άλλους μιμητές».

Ο γενικός γραμματέας του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ» Γιώργος Μανουσάκης: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης, στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, που βοηθούν ουσιαστικά τους συναδέλφους μας που έχουν ανάγκη, Ευχόμαστε να μην ξαναβρεθούμε ποτέ σε αυτήν την δύσκολη θέση και του χρόνου να έχουμε τις δουλειές μας».

Ο Πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μανόλης Παπαδάκης: «Πολλές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης, στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη, για την σημαντική αυτή κίνηση που θα στηρίξει πολλές οικογένειες τον φετινό Χειμώνα που θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολος, και ελπίζουμε να βρεθούν και άλλοι μιμητές».

Η γενική γραμματέας του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου Μαρία Μαρκάκη-Φαζού: «Εκ μέρους της διοίκησης ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη. Η Περιφέρεια Κρήτης με προθυμία και κοινωνική ευαισθησία ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας και σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη έδωσαν μια λύση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, πρόκειται για μια ανάσα ανακούφισης».

 

 

Οι δωροεπιταγές αξίας 150 ευρώ / δικαιούχο που έχει συμπεριληφθεί στις σχετικές λίστες, θα παραδίδονται από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 από τα παρακάτω σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης:

Στο Ηράκλειο:      Μαυσώλου & Ηροδότου, Αλικαρνασός (τηλ. 2810227013)

Στον Άγιο Νικόλαο: Επειμενίδου 17 (τηλ. 2841026008)

Στο Ρέθυμνο: Ελευθερίας Πορτάλιου 1 (τηλ. 2831057031)

Στη Σητεία: Κολωνέλο (τηλ. 2843022496)

Στην Ιεράπετρα: Παπαγεωργίου – Κωστούλα Ανδριανού (τηλ. 2842089332)

Στα Χανιά: Λ. Καραμανλή, Κουμπέ (τηλ. 2821036435)

Στη Νεάπολη: Θεοτοκοπούλου (τηλ. 2841032207)

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης - Πανεπιστήμιο: Επιμορφωτικό πρόγραμμα προφύλαξης από κορωνοϊό

Περιφέρεια - κορωνοϊός

Ξεκινάει για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την  Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2   στους εργαζομένους της Κρήτης

Η Πλατφόρμα για την υποβολή συμμετοχών θ’ ανοίξει τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης με τη συνεργασία της Υγειονομικής Περιφέρειας, των νοσοκομείων, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης, υλοποιεί το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό-επιμορφωτικό πρόγραμμα με στόχο την εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19.

Το πρόγραμμα επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, διευρύνεται η συμμετοχή, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ευρύτερες κατηγορίες φορέων, εργαζομένων και πολιτών της Κρήτης, να παρακολουθήσουν επιμέρους ενότητες του επιμορφωτικού προγράμματος.

 

Πλατφόρμα και διαδικασία

H εκπαίδευση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως, διαμέσου διαδικτυακής πλατφόρμας-on line που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Κρήτης www.crete.gov.gr

Η πλατφόρμα για την υποβολή συμμετοχών θ’ ανοίξει την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 12:00

 Η εκπαίδευση διαρκεί  14 ώρες (12 ώρες παρακολούθησης +2 ώρες προσωπικής μελέτης εκπαιδευτικού υλικού που θα αναρτηθεί) και ολοκληρώνεται σε ένα 4 ήμερο (Τρίτη- Παρασκευή). 

 

Θα πραγματοποιηθούν (3) κύκλοι εκπαίδευσης:
1ος κύκλος: Τρίτη  4 Μαΐου ​– Παρασκευή 7 Μαΐου
2ος κύκλος: Τρίτη 11 Μαΐου ​– Παρασκευή 14 Μαΐου
3ος κύκλος: Τρίτη 18 Μαΐου​- Παρασκευή 21 Μαΐου

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι:

 

➢ από όλους τους τομείς του τουρισμού

➢ σε όλα τα μέσα μεταφοράς

➢ στην εστίαση και το εμπόριο

➢ στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια)

➢ σε χώρους τέχνης και πολιτισμού

➢ στον αθλητισμό

➢ στις κοινωνικές εκδηλώσεις

➢ στην εκπαίδευση

➢ σε φορείς της αυτοδιοίκησης

Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού ( Firefox, Chrome). Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες μπορούν να: 

 

➢ Να λάβουν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης/επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση, μετά από εξετάσεις θα δίνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού γιατί απ’ αυτούς απαιτείται από το Νόμο και τις εργασιακές απαιτήσεις Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση θα δοθεί με την επιτυχημένη αξιολόγηση και εφόσον έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του προγράμματος (το σύστημα καταγράφει τις ώρες συμμετοχής των εκπαιδευόμενων).

➢ Οι εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους θα λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

➢ Όσοι εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει πιστοποιητικό από την προηγούμενη χρονιά θα λάβουν φέτος Βεβαίωση Παρακολούθησης (με την υποχρέωση συμμετοχής στο 60% του προγράμματος.

 

Ο εκπαιδευόμενος θα εξεταστεί μέσω της πλατφόρμας (multiple choice ερωτήσεις), ώστε να λάβει  πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το πιστοποιητικό θα αποσταλεί ηλεκτρονικά. (Το όνομα κάθε επιτυχόντα θα αναγράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά, όπως ακριβώς έχει εγγραφεί με βάση και τα στοιχεία του διαβατηρίου του).

 

 Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε επιλεγμένες ενότητες επιλεκτικά συγκεκριμένες ενότητες, χωρίς τη λήψη σχετικής βεβαίωσης.

 

Εισηγητές/Εκπαιδευτές: 

-Μέλη ΔΕΠ/επιστημονικοί συνεργάτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

-Εξειδικευμένοι στο αντικείμενο επιστήμονες και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές.

-Παρεμβάσεις από στελέχη και φορείς στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.

-Παρεμβάσεις από στελέχη και φορείς του τουρισμού και άλλους επαγγελματικούς χώρους.

 

Όσοι απέκτησαν πέρυσι Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης δεν είναι υποχρεωτικό εκ του Νόμου να δώσουν εξετάσεις και φέτος.

Όλοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης εφόσον παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 60% του χρόνου του σεμιναρίου.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

Α. Για εργαζομένους

 

1. Μέσω των φορέων.

2. Μέσω των εργατικών κέντρων της Κρήτης.

3. Μέσω των δήμων της Περιφέρειας Κρήτης.

4. Μέσω των επιχειρήσεων τους.

 

B. για Φορείς, εργατικά κέντρα, Δήμους, επιχειρήσεις

 

Β1. Για τους φορείς

Ο φορέας αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα Μέλη του ή να δεχθεί τηλέφωνα από αυτά και να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Ο φορέας εισάγει τα στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ του, για να επιβεβαιωθεί η Κρήτη ως έδρα του.

Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των εργαζομένων των μελών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής). Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στο μέλος με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.

Β2. Για τα εργατικά κέντρα

Το εργατικό κέντρο αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα Μέλη του ή να δεχθεί τηλέφωνα από αυτούς και να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Το εργατικό κέντρο εισάγει τα στοιχεία του συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ του, για να επιβεβαιωθεί η Κρήτη ως έδρα του.

Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των μελών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής) . Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στο μέλος με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.

Β3. Για τους Δήμους

 

Ο Δήμος αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τους δημότες του ή να δεχθεί τηλέφωνα από αυτούς και να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες. (Εδώ, κατάσταση Δήμων, με τηλέφωνα και mail υπαλλήλων που θα εγγράφουν) Κουμπί ή υπερσύνδεσμος.

Ο Δήμος εισάγει τα στοιχεία του συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ του για να επιβεβαιωθεί η Κρήτη ως έδρα του.

Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των Δημοτών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής) . Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στον δημότη με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.

 

Β4. Για τις επιχειρήσεις

Η επιχείρηση αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους της, να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Η επιχείρηση εισάγει τα στοιχεία της συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ για να επιβεβαιωθεί η Κρήτη ως έδρα της και τον ΚΑΔ της (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας).

Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των εργαζομένων - μελών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής).

Ανάλογα με τον ΚΑΔ της επιχείρησης θα δίνεται και η δυνατότητα επιλογής κατηγορίας εργαζομένου προς πιστοποίηση. (δηλαδή συμμετοχή στις εξετάσεις την 4η ημέρα)

Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στον εργαζόμενο με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.

 

Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης  και όλους τους εμπλεκόμενους φορεία έχει καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στην Κρήτη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test