Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Δράσεις καθαριότητας στις γειτονιές και στις κοινότητες

πλυστικό

Στοχευμένες δράσεις καθαριότητας, σε γειτονιές, τοπικές και δημοτικές κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου ξεκινάει η Υπηρεσία Καθαριότητας από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο (όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν). Στόχος αυτών των δράσεων να βελτιωθεί κι άλλο το επίπεδο της καθαριότητας σε αυτές τις περιοχές. 

Συγκεκριμένα, στην εκάστοτε περιοχή όπου θα πραγματοποιείται η στοχευμένη παρέμβαση, θα επιχειρείται, πέρα από τον τακτικό καθαρισμό, σχολαστικότερη καθαριότητα σε χώρους συνάθροισης κοινού, όπως σχολεία, πλατείες, εμπορικούς δρόμους, εκκλησίες, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους και κεντρικές οδικές αρτηρίες. Την δράση  θα αναλαμβάνει ομάδα εργαζομένων με ικανό αριθμό οδοκαθαριστών που θα συνοδεύεται από το πιεστικό πλυστικό μηχάνημα έργου και ψεκαστικό μηχάνημα το οποίο θα απολυμαίνει προληπτικά τους κοινόχρηστους χώρους και τον αστικό εξοπλισμό για την αποφυγή διασποράς του Covid 19.  Επίσης, θα συνδράμει μικρό φορτηγό για απομάκρυνση πιθανών ογκωδών αντικειμένων και απορριμματοφόρο.  Η νέα υπηρεσία ξεκινά το προσεχές Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, σε συγκεκριμένα σημεία της Νέας Αλικαρνασσού.  

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Ευελπιστούμε ότι η νέα δράση που ξεκινάμε στις γειτονιές και τις κοινότητες του Δήμου μας, θα συντελέσει ώστε να βελτιωθεί κι άλλο η εικόνα της πόλης στον τομέα της καθαριότητας.  Παρά το γεγονός ότι η πρόοδος είναι εμφανής, η προσπάθειά μας για ένα καθαρό Ηράκλειο, από το ιστορικό του κέντρο μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό δεν σταματά ποτέ. Χαιρόμαστε που σε αυτήν συμμετέχουν όλο και περισσότεροι δημότες με την καθημερινή τους συμπεριφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων τους καθώς και με τον σεβασμό του δημόσιου χώρου που επιδεικνύουν. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και τους εργαζομένους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, οι οποίοι δουλεύουν με ευσυνειδησία, μέσα στις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες που όλοι βιώνουμε».  

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι ασθενείς στις Εντατικές

Βενιζέλειο: "Λάβρος" ο Πασπάτης εναντίον των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί

Τραγωδία στην άσφαλτο με θύμα έναν 38χρονο

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων