Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι ασθενείς στις Εντατικές

Κορωνοϊός Εντατική ΜΕΘ

Αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών στις Μονάδες Εντατικές Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης παρατηρείται σήμερα Πέμπτη σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο οπότε και νοσηλεύονταν συνολικά 10 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Σήμερα, το σκηνικό αυτό έχει αλλάξει καθώς σύμφωνα με τα νεώτερα δεδομένα, σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις ΜΕΘ του νησιού εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα σήμερα στα νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 77 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων οι 63 σε κλινικές κόβιντ.

Το μεγαλύτερο βάρος "σηκώνει" το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου συνολικά νοσηλεύονται 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 24 στην κλινική κόβιντ και οι υπόλοιποι 6 στη ΜΕΘ και όλοι είναι διασωληνωμένοι.

Ακολουθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στο οποίο, σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή,  παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, την Παρασκευή 19 Φεβαρουαρίου νοσηλεύονταν συνολικά 10 ασθενείς ενώ σήμερα, νοσηλεύονται 22 (!) εκ των οποίων οι 6 στη ΜΕΘ κόβιντ (τρεις από αυτούς διασωληνωμένοι) και οι υπόλοιποι 16 στην κλινική. "Έχουμε μεγάλη αύξηση στους ασθενείς με κορωνοϊό, ο αριθμός τα λέει όλα. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί" σχολίασε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς είναι αυτό του Ρεθύμνου όπου συνολικά σήμερα, νοσηλεύονται 15 ασθενείς εκ των οποίων οι 14 ασε κλινική κόβιντ και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο των Χανίων νοσηλεύονται 6 ασθενείς, όλοι σε κλινική κόβιντ.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 3 ασθενείς εκ των οποίων οι δύο στην κλινική και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ενώ στο νοσοκομείο της Σητείας νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική κόβιντ.

Τέλος, στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Νεάπολης δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Γ.Π.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: '"Εσπασε" την καραντίνα και θα το πληρώσει ακριβά

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του

Βενιζέλειο: "Λάβρος" ο Πασπάτης εναντίον των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί

Ηράκλειο: Καταγγέλλει ότι ξέχασαν μέσα της 15 γάζες μετά το χειρουργείο!

Ελλάδα

Με διπλή μάσκα και περιορισμό στον αριθμό των ατόμων οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Επιτάφιος Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Τις λεπτομέρειες και τον ακριβή τρόπο, καθώς και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, συγκεκριμενοποίησε η κυβέρνηση, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Στα μέτρα προστασίας, μάλιστα, η σύσταση είναι για χρήση διπλής μάσκας, τόσο εντός όσο και εκτός των Ναών.

Πιο αναλυτικά:

-Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

-Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

-Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

Πάσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και τραπέζι έως 12 άτομα