Κρήτη

Βενιζέλειο: "Λάβρος" ο Πασπάτης εναντίον των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Κλείνει πλήρως το Βενιζέλειο Νοσοκομείο σήμερα, με ελάχιστες εξαιρέσεις για συνοδούς, λόγω της ενδονοσοκομειακής έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο Υπεύθυνος Διαχείρισης των περιστατικών Covid του Βενιζελείου Γρηγόρης Πασπάτης.

Ο κ. Πασπάτης έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα τεράστια πίεση στο Βενιζέλειο, όπου σήμερα νοσηλεύονται 30 ασθενείς με covid (!), 6 εκ των οποίων στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.

Ο Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Βενιζελείου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, είτε ανήκουν στο υγεινομικό είτε στο διοικητικό προσωπικό, που δεν έχουν εμβολιαστεί, σε ποσοστό που φτάνει το 40%.

"Δε μπορεί εν μέσω πανδημίας και με τόσο μεγάλο πρόβλημα, οι άνθρωποι που εργάζονται στο νοσοκομείο να μην έχουν εμβολιαστεί, και ακόμα και σήμερα να επικρατούν γελοία επιχειρήματα για να μην κάνουν το εμβόλιο. Αυτό που γίνεται είναι επιεικώς απαράδεκτο. Εμείς οι υγειονομικοί, μέσα στο νοσοκομείο, γινόμαστε κινούμενες βόμβες", είπε σε έντονο ύφος ο κ. Πασπάτης.

Παράλληλα εξέφρασε ανησυχία για το μεγάλο ιικό φορτίο που εντοπίστηκε στα λύματα του Ηρακλείου. "Το Ηράκλειο είναι σε καμπή, Υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να προσέξουμε όλοι".

Ακούστε τη συνέντευξη του Γρηγόρη Πασπάτη στο Ράδιο Κρήτη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: '"Εσπασε" την καραντίνα και θα το πληρώσει ακριβά

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του

Ηράκλειο: Καταγγέλλει ότι ξέχασαν μέσα της 15 γάζες μετά το χειρουργείο!

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια σχολεία βρέθηκαν κρούσματα

σχολείο

Αρκετά σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε αναστολή μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν.

Φυσικά τα self test στα οποία υποβάλλονται οι μαθητές, διέκοψαν την μεγάλη διασπορά του ιού στα σχολεία, καθώς οι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν το τεστ πριν φτάσουν στο σχολείο και σε περίπτωση που βγουν θετικοί δεν θα πρέπει να πάνε.

Ειδικότερα περίπου 160 σχολεία, τμήματα και σχολικές τάξεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι το πρωί της Δευτέρας (19/4), ενώ το πρωί της περασμένης Παρασκευής δεν ξεπερνούσαν τα 79.

Σε 29 περιπτώσεις έκλεισαν ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα.

Να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή αποτελούν το 1,3389% του συνόλου των σχολείων, ενώ τα τμήματα σχολείων σε μερική αναστολή το 0,8267% του συνόλου των τμημάτων. Στη αναλυτική λίστα που ακολουθεί, δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Στην Κρήτη σε 10 σχολεία ανεστάλη η λειτουργία τμημάτων, λόγω κρουσμάτων, και συγκεκριμένα στα Λύκεια Αγίας Βαρβάρας, Επισκοπής, Ιεράπετρας, Βάμου, Νέας Κυδωνίας, Μοιρών, στο 11ο Λύκειο Ηρακλείου, στο 2ο και το 5ο ΕΠΑΛ, και στο Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη.

Δείτε τα σχολεία στο site του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Παρουσία Πλακιωτάκη η συζήτηση για την παραχώρηση του λιμανιού - Τι ζητάει ο δήμος

Κρήτη - κορωνοϊός: 91 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)