Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας: Μέτρα προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες

Δήμος Γόρτυνας

Ο Δήμος Γόρτυνας, στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό, έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων και υπηρεσιών φροντίδας και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες. 
Ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, άτομα με κινητικές δυσκολίες, δημότες που: 
α) δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν και να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους, 
β) δεν υπάρχουν άτομα στο στενό περιβάλλον τους προκειμένου να τους προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια, 
γ) τα συγγενικά τους πρόσωπα βρίσκονται μακριά και, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι προτιμότερο να αποφύγουν τις μετακινήσεις προς τα χωριά, 
μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Γόρτυνας και να εξυπηρετούνται κατ’ οίκον, με ασφάλεια. 
Από Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 09:00 – 15:00, λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης (μία τηλεφωνική γραμμή ανά Δημοτική Ενότητα), ώστε να καταγράφονται οι ανάγκες των δημοτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Συγκεκριμένα, οι τηλεφωνικές γραμμές είναι:
Δ.Ε. Γόρτυνας: 2892340365
Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας: 2894340023
Δ.Ε. Κόφινα: 2893340208
Δ.Ε Ρούβα: 2894340328
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήματα και μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gortyna@gortyna.gr. Μπορούν, επίσης, να απευθύνονται στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι θα τους κατευθύνουν ή θα μεταφέρουν τα αιτήματά τους στις υπηρεσίες του Δήμου. 

 

Κρήτη

Κρήτη: Θετικός στον κορωνοϊό ένας άνδρας - Το 14ο κρούσμα

κορωνοϊός τεστ

Ένας άνδρας από τα Χανιά, είναι το 14ο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν 65χρονο, ο οποίος φέρει ήπια συμπτώματα και είναι σε κατ' οίκον νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήρθε σε επαφή με άτομο που είχε έρθει από το εξωτερικό και σε συνεννόηση με τον γιατρό του, θέλησε να κάνει το τεστ, κάτι που έγινε σε ιδιωτική κλινική των Χανίων, η οποία διαθέτει ειδικό οικίσκο εκτός του κτιρίου, ώστε να λαμβάνονται δείγματα.

Το τεστ βγήκε θετικό, και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ επελέγη η κατ'οίκον νοσηλεία με την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

Θα ακολουθήσει η ιχνηλάτηση των ατόμων του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του άνδρα.

Την ίδια ώρα, σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στην κλινική covid του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου η γυναίκα από τη Σητεία, αλλά και ο ιερέας από το Ρέθυμνο, ο οποίος αναμένει τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της 62χρονης επιβάτιδας του κρουαζιερόπλοιου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν.Τζανάκης για κορωνοϊό: Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει το μικρό "θαύμα" της Ευρώπης