Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Φαιστού: Επαναλειτουργούν οι λαϊκές αγορές

λαϊκή κορωνοϊός

Στην κανονικότητα επανέρχεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στον Δήμο Φαιστού, μετά από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όλοι οι παραγωγοί και οι έμποροι που συμμετείχαν στις λαϊκές αγορές στο Τυμπάκι, στις Μοίρες και στο Ζαρό, θα μπορούν και πάλι να συμμετέχουν κανονικά στο 100% και όχι εκ περιτροπής, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης από τον κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποστάσεις των παραγωγών και εμπόρων παραμένουν στα 5 μέτρα από κάθε πάγκο, χωρίς την παρεμβολή προϊόντων ή οποιουδήποτε άλλου υλικού, ενώ είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για όλους η σωστή χρήση μάσκας και η παροχή αντισηπτικού διαλύματος για καθαρισμό των χεριών πωλητών και αγοραστών μετά από κάθε συναλλαγή.

Τονίζεται επίσης ότι, δεδομένων των ιδιαίτερα δύσκολων υγειονομικών συνθηκών και εν αναμονή ενός νέου σφοδρότερου κύματος εξάπλωσης του ιού, η Δημοτική Αρχή διατηρεί το δικαίωμα να θέσει εκτός λαϊκών αγορών τους παραγωγούς και εμπόρους που δεν συμμορφώνονται με τις βασικές προϋποθέσεις που τίθενται από το νόμο.

«Στόχος μας είναι να πραγματοποιούνται κανονικά οι λαϊκές αγορές χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα και χωρίς να διακυβεύεται η δημόσια Υγεία» αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Καργάκης για να τονίσει:

«Γνωρίζουμε όμως όλοι τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν και δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια ούτε ενός δημότη. Γι’ αυτό και διατηρούμε το δικαίωμα μας να απομακρύνουμε παραγωγούς ή εμπόρους εφόσον δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Κράτους. Η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής είναι αρκετά απλή και θεωρούμε πως δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα».

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη: Αγώνας για να τυποποιείται στο νησί το... κρητικό ελαιόλαδο!

Μητσοτάκης - Βουλή: Η Ελλάδα μεγαλώνει - Επέκταση χωρικών υδάτων όπου και όταν κρίνουμε

Ήξερες ότι υπήρχε Άγαλμα της Ελευθερίας στην Κρήτη; (φωτογραφίες)
 

Κόσμος

Αυστρία - Ισραήλ: Στενότερη συνεργασία κατά της πανδημίας

Εμβολιασμοί στο Ισραήλ

Ενόψει της επίσκεψής του στο Ισραήλ, μαζί με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντερίκσεν, την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Μαρτίου, με στόχο μία στενότερη συνεργασία στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θα έχει μεθαύριο, Τρίτη, διαβουλεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας του.

Στη συνάντηση στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη με εκπροσώπους των μεγάλων εγχώριων φαρμακευτικών εταιρειών (π.χ. Pfizer, Novartis, Polymun και Böhringer Ingelheim) θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομίας και Παιδείας, όπως επίσης κορυφαίοι Αυστριακοί επιστήμονες και γιατροί.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Καγκελαρία, ο στόχος της συζήτησης είναι να συνδυάσει τις δυνατότητες της Αυστρίας στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων Covid-19 και μεθόδων θεραπείας και να τις ενσωματώσει στις συνεχιζόμενες συνομιλίες με τη Δανία και το Ισραήλ για κοινή παραγωγή εμβολίων.

"Στο Ισραήλ θα συμφωνήσουμε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μία κατά το δυνατόν στενή συνεργασία στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων, ο στόχος πρέπει να είναι η προετοιμασία για τη φάση μετά το καλοκαίρι", δήλωσε χθες στη Βιέννη ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "πρέπει να προσαρμόσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα τα υπάρχοντα εμβόλια και τις θεραπείες ή να παραγάγουμε νέα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αυτό να γίνει όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα", τόνισε ο καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι στην Αυστρία οργανώνονται εδώ και μήνες οι δυνατότητες στους τομείς της έρευνας, της ανάπτυξης και της παραγωγής.

Προχθές, Παρασκευή, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το ενδεχόμενο να προμηθευθεί η Αυστρία το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, αλλά και να υπάρξει μία από κοινού παραγωγή του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

"Συζητήθηκαν, αναλυτικά, ζητήματα αντιμετώπισης της νόσου του κορονοϊού, όπως και οι δυνατότητες να προμηθευθεί η Αυστρία το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, καθώς και η οργάνωση της από κοινού παραγωγής του", αναφερόταν στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία επισημαινόταν ότι η πρωτοβουλία προήλθε από την αυστριακή πλευρά.

Ήδη, πριν από δύο εβδομάδες, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας δήλωνε ότι θέλει να υπάρξει στη χώρα του παραγωγή του ρωσικού και του κινεζικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας πως "εάν εγκριθούν τα δύο εμβόλια, η Αυστρία θα προσπαθούσε σίγουρα να διαθέσει τις παραγωγικές ικανότητες εγχώριων εταιρειών για ρωσικά ή κινέζικα εμβόλια, όπως και άλλων χωρών".

Ο ίδιος, είχε επίσης δηλώσει ότι θα εμβολιαζόταν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ή με ένα κινεζικό εμβόλιο, εάν τα εμβόλια θα έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι "στα εμβόλια μετράει αποκλειστικά και μόνον η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και η γρήγορη διαθεσιμότητα, και όχι οι γεωπολιτικές διαμάχες".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

 Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους

Αποζημιώσεις για τα χαμένα ενοίκια: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορούν να τις πάρουν

Κορωνοϊός - Γαλλία: Αντιδρά στους διασυνοριακούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς της Γερμανίας