Κρήτη

Ηράκλειο

Διάθεση Κοινόχρηστου Χώρου για τη στήριξη των επιχειρήσεων του Μαλεβιζίου

τραπεζοκαθίσματα

Ευχές για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, στέλνει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφέροντας: «Καλή αρχή στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης του Μαλεβιζίου. Από σήμερα επιχειρηματίες και πολίτες καλούνται να διαχειριστούν μια νέα πραγματικότητα. Βρισκόμαστε δίπλα τους.

Η στιγμή κρίσιμη για την αγορά και την κοινωνία. Μέριμνά μας να στηρίξουμε τη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας. Γι’αυτό, φέρνουμε άμεσα οργανωμένο σχέδιο παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Με σεβασμό σε όλους.

 Επιστρέφουμε σε μια νέα καθημερινότητα, χέρι – χέρι. Ενωμένοι μπορούμε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μαλεβιζίου καλεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά στο κεντρικό email του Δήμου malevizi@malevizi.gr (υπόψη κ. Ηρακλή Φαραζάκη) αίτηση για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου ή επιπλέον κοινόχρηστου χώρου, υποβάλλοντας συνημμένα: α) την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, μαζί με τυχόν υφιστάμενη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και β) πρόχειρο σκαρίφημα (με διαστάσεις) του κοινόχρηστου χώρου για τον οποίο γίνεται η αίτηση.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Μαλεβιζίου πρόκειται να ορίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων, όπως:

α) να διασφαλίζεται η ακώλυτη διέλευση των πεζών, των γονέων με τα παιδιά τους, των ΑΜΕΑ κλπ., να μην καταλαμβάνονται οι οδεύσεις τυφλών στο πεζοδρόμιο κ.α.

β) να μην αναπτύξουν τα Καταστήματα μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές στον κοινόχρηστο χώρο

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.