Κρήτη

Ηράκλειο

Διαγωνισμός για υποδομή που θα εξασφαλίζει την πρόσβαση ΑμεΑ σε παραλίες

παραλία καλοκαίρι θάλασσα διακοπές τουρισμός

Διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση υποδομής που θα εξασφαλίσει την προσβασιμότητα ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένη κινητικότητα, σε παραλίες, προκήρυξε σήμερα ο Δήμος Χανίων.

Με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού η περιοχή παρέμβασης αφορά τις παραλίες Λουτρακίου (Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου) και το κεντρικό κομμάτι της παραλίας των Αγίων Αποστόλων. Σε κάθε περιοχή προβλέπεται η εγκατάσταση και δημιουργία: μίας θέσης στάθμευσης ΑμεΑ, ενός χώρου σκίασης ΑμεΑ ενός αποδυτηρίου ΑμεΑ και διαδρόμου όδευσης.

Παράλληλα προβλέπεται η εγκατάσταση ειδικά διαμορφωμένων ντους, ενώ όλες οι υποδομές θα «ενώνονται» από κατάλληλο δίκτυο διαδρόμων όδευσης παραλίας και θα φέρουν την κατάλληλη σήμανση.

Κρήτη

Ηράκλειο

Στη βουλή οι καταγγελίες των Πυροσβεστών του Αεροδρομίου Ηρακλείου

πυροσβεστική

Τις σοβαρές καταγγελίες των Πυροσβεστών του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου, σχετικά με την συμμετοχή τους, εκτός από τα καθήκοντα πυρόσβεσης και σε καθήκοντα υγειονομικών κλιμακίων ελέγχου για τον covid-19, θέτουν υπόψιν των αρμόδιων Υπουργών, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα, με κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Τουρισμού, οι τρεις βουλευτές ζητούν απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων – πυροσβεστών, καθώς παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους σε πυρόσβεση και διάσωση, η πολιτική ηγεσία τους υποχρεώνει να αναλάβουν και τον ρόλο του «νοσηλευτή», εκτελώντας και υγειονομικά καθήκοντα. Επιπλέον, η απαίτηση της πολιτικής ηγεσίας, επιβάλλει στους πυροσβέστες να επιτελούν τα «νέα» καθήκοντά τους, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκθέτοντας τους ίδιους τους πυροσβέστες αλλά και το κοντινό οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον σε κίνδυνο, λόγω του υιού covid-19.

Ωστόσο, οι καταγγελίες των Πυροσβεστών, καθιστούν την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη, αν αναλογιστεί κανείς, ότι τα παραπάνω συμβαίνουν υπό την εκβιαστική πίεση της Διοίκησης που τους υποχρεώνει να αποδεχτούν ότι έχουν λάβει κατάλληλη εκπαίδευση, εξοπλισμό, κ.λ.π., όπως αναφέρουν σε άλλο σημείο της επιστολής τους.