Κρήτη

Ηράκλειο

Απόλλων Φιλιππής: Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται

λιμάνι Ηρακλείου

Σε ιδιαίτερα φουρτουνιασμένη θάλασσα πιάνει το τιμόνι του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Απόλλων Φιλιππής. Σε συνέντευξή στο Ράδιο Κρήτη, λίγες ώρες μετά την ανάληψη καθηκόντων και την παραλαβή από τον Γιάννη Μπρα, ο κ. Φιλιππής δήλωσε ότι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ θα δώσουν τον καλύτερο ευατό τους προκειμένου να αναδειχθεί ο ρόλος του λιμανιού και οι υπηρεσίες του στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Αναφορικά με την "καυτή πατάτα" της ιδιωτικοποίησης, τη στιγμή που, ως γνωστόν, ο ΟΛΗ είναι Νομικό Πρόεσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μοναδικό μέτοχος το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Φιλιππής παραδέχθηκε το βαρύ, όπως είπε, φορτίο, έκανε λόγο για δύσκολη εποχή και ειλημμένες αποφάσεις προσθέτοντας ότι ο "καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται".

 

Ο νέος πρόεδρος του ΟΛΗ στο Ράδιο Κρήτη, by ekriti newsportal

 

Κρήτη

Βαρδάκης: Γενικώς υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σωκράτης Βαρδάκης

Δελτίο Τύπου από το γραφείο του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη.

Σε αυτό αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Κατά την τοποθέτησή του, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του αντεργατικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει το γεγονός ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας έχει γνωμοδοτήσει για την υποχρεωτικότητα της σύμβασης στον τουρισμό, χωρίς ωστόσο ο κ. Χατζηδάκης να την έχει ακόμα κηρύξει υποχρεωτική. 

Ο Υπουργός Εργασίας παρενέβη τη δεδομένη στιγμή, ισχυριζόμενος ότι εν τέλει θα κηρύξει την σύμβαση υποχρεωτική.

Ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού, δήλωσε: «Παρά την θετική γνωμοδότηση του Α.Σ.Ε. για την κήρυξη της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ως γενικώς υποχρεωτική, ο Υπουργός αρνούνταν, μέχρι πρότινος να την υπογράψει, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εργασιακή επισφάλεια των εργαζομένων. 

Ως Αντιπολίτευση, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση, καθώς λόγω της μη υποχρεωτικότητας της σύμβασης, υπάρχουν φαινόμενα πρόσληψης εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι αμείβονται με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή με 630 ευρώ μικτά, 580 καθαρά και εργάζονται 12 και 13 ώρες ημερησίως.

Ο κ. Χατζηδάκης κώφευε όλο αυτό το διάστημα, τόσο στις παρεμβάσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα παραπάνω, όσο και στις αντιδράσεις των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων και της Ομοσπονδίας . 
Έστω και την ύστατη ώρα εισακουστήκαμε.»

 

Διαβάστε επίσης:

Βαρδάκης: Η τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο των εργασιακών

Κατρούγκαλος: Τώρα είναι η στιγμή να πιεστεί η Τουρκία για τη Χάγη