Κρήτη

Ηράκλειο

Αμετακίνητοι οι κάτοικοι στη Δαμάστα για τον σταθμό ρεύματος- Τί λέει το ψήφισμα

Δαμαστα

Ψήφισμα με το οποίο δηλώνεται η αντίθεση των κατοίκων και των τοπικών φορέων στην κατασκευή και εγκατάσταση σταθμού μετατροπής ρεύματος στη Δαμάστα του δήμου Μαλεβιζίου, εκδόθηκε στο πλαίσιο της έκτακτης Λαϊκής Συνέλευσης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Στο ψήφισμα καταγράφεται ρητά η άρνηση της τοπικής κοινωνίας να επιτρέψει την εγκατάσταση του σταθμού ο οποίος προβλέπεται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου να υποστηριχθεί η μεγάλη ενεργειακή καλωδιακή σύνδεση Αττική-- Κρητη.

Επίσης, στο ψήφισμα γίνεται λόγος για επαναφορά του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε τη χωροθέτηση του σταθμού στην Κορακιά καθώς και στην ανάγκη σύγκλησης έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα. Μέσω του ψηφίσματος εξουσιοδοτείται και η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου από τον δήμο Μαλεβιζίου για συμμετοχή στο Συντονιστικό Όργανο προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τη μορφή που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις.

“Χαιρετίζουμε τη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η δημοτική μας αρχή πιστεύει σε αυτές τις ανοικτές δημοκρατικές κοινωνίες μέσω των οποίων εκφράζονται απευθείας οι τοπικές κοινωνίες. Υποστηρίζουμε σθεναρά τις αποφάσεις τους” δήλωσε στο ekriti.gr ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλεας Μποκέας ο οποίος έδωσε το παρών στη συνέλευση.

Τη σημερινή λαϊκή συνέλευση διοργάνωσαν: Τοπικό Συμβούλιο Δαμάστας: Κων/νος Μαυράκης, Πρόεδρος Αθλητικός Όμιλος Δαμάστας: Αντώνης Παπαδάκης, Πρόεδρος Αγρ/κός Συν/σμός Δαμάστας: Αλέκος Λιαδάκης, Πρόεδρος Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας: Σαρρής Γεώργιος, Πρόεδρος Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας: Καλλιόπη Λιαδάκη, Πρόεδρος Ενορία Αγίου Γεωργίου Δαμάστας: Ιερομ. Άνθιμος Ζηδιανάκης, Πρόεδρος
                               
                                                                                                           Μ.Ζ.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το περίστροφο και το μαχαίρι τον στέλνουν στη Δικαιοσύνη

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (22/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην οικία του ημεδαπού κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχάλης Καραμαλάκης στο ekriti: Εδραιώνουμε νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας

Δολοφονία στην Κρήτη: Στη φυλακή ο σύντροφος της άτυχης μητέρας

Κρήτη: Βρήκαν τον καλλιεργητή της χασισοφυτείας