Κρήτη

Ηράκλειο

Αλλαγές στο πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2015

giorti.jpg

Οι εξελίξεις  των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, προκάλεσαν ακυρώσεις στις προγραμματισμένες μουσικές συναυλίες και αλλαγές στο υπάρχον πρόγραμμα της Γιορτής.
Το πρόγραμμα των εκ
δηλώσεων της Γιορτής Κρητικής Διατροφής διαμορφώνονται ως εξής:
Η έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων παραμείνει ανοικτή όλες τις μέρες 19:00-23:00

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

19:30 
Μέλισσα – μέλισσα !!! μέλι γλυκύτατο!!!
Μαζί μας η μέλισσα  Μελίτσα , να μας χαρίσει όλα τα μυστικά της κυψέλης της!!! Επιμέλεια: Αερόστατο. Ομιλητής ο κ. Νίκος Μπιρλιράκης, μελισσοκόμος. 

20:30 
Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Κρήτες. 
Ο Δημήτρης Κεραμιανάκης με το συγκρότημά του, θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015
19:30 
Τυρί – τυράκι!!! 
Πως φτάνουμε από την παραγωγή στην κατανάλωση??? Ελάτε να παίξουμε, να γευτούμε και να  μάθουμε!!! Επιμέλεια: Αερόστατο.
 Ομιλητής  ο κ. Βογιατζιδάκης Νικόλαος, τυροκόμος.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015
19:30 
Παιδί και διατροφή! 
Η Κρητική διατροφή αποτελούσε πάντα ασπίδα του οργανισμού έναντι ασθενειών της σύγχρονης εποχής. Σε συνεργασία με τους μικρούς μας φίλους, προσπαθούμε με παιχνίδια και διαδραστικές ασκήσεις, να τους ενημερώσουμε  και να τους βοηθήσουμε, στη διαμόρφωση σωστών διατροφικών συνηθειών . 
Επιμέλεια προγράμματος – Ομιλητές: κ. Μαριάννα Σταυρουλάκη και κ. Χάρης Χαρωνίτης, διατροφολόγοι.
20:30 
Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από τον Παραδοσιακό Σύλλογο Ερωφίλη. 
Ο Γιάννης Δινιακός, ο Νίκος Συνολάκης με το συγκρότημά τους θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015
19:30
Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, με θέμα «Δημιουργικό Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών».
Επιμέλεια προγράμματος: κ. Κωνσταντίνος Χριστίδης, εικαστικός. 
20.00
Η Αμαριώτισα κ. Δέσποινα Μαρκίδη παρασκευάζει Ρεθεμνιώτικα καλιτσούνια,
 Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  σε συνεργασία με συμπολίτες που προέρχονται από γειτονικές χώρες της Μεσογείου, κερνάει εδέσματα από τις τοπικές τους κουζίνες, με εμφανή συγγένεια-συνάφεια και έντονες γαστρονομικές αλληλεπιδράσεις.

21:00 
Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το μουσικοχορευτικό σύλλογο Αρκάδι. 
Ο Βαγγέλης Γκαλονάκης με το συγκρότημά του θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Σας περιμένουμε και τις επόμενες μέρες κοντά μας, για να στηρίξετε με την αυθόρμητη και ενεργή παρουσία σας την εκδήλωση που φέρει έντονα τους καρπούς τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τα ακούσματα της Κρητικής γης και παράδοσης: Τη Γιορτή της Κρητικής Διατροφής!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέες καταγγελίες και αναπάντητα ερωτηματικά για τη ΔΕΠΑΝΑΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Μετά από συνεδρίαση 5 ωρών του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και εν μέσω εντάσεων μεταξύ της δημοτικής αρχής του Βασίλη Λαμπρινού και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την ΔΕΠΑΝΑΛ, δεν δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις στα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Και συγκεκριμένα:

  • Γιατί τα δημοτικά καταστήματα που λειτουργεί η επιχείρηση σε ιδιαίτερα «εμπορικά» σημεία, είναι ζημιογόνα;
  • Γιατί η ΔΕΠΑΝΑΛ εξακολουθεί να προσλαμβάνει προσωπικό και μάλιστα με απ ευθείας αναθέσεις και όχι με διαγωνισμό;
  • Γιατί δεν ξεκαθάρισε το πως η δημοτική επιχείρηση ήταν ζημιογόνα το 2019, μια χρονιά όπου κατά γενική ομολογία ήταν καλή και σε σχέση με την αγορά και με τον τουρισμό;
  • Δεν ξεκαθάρισε επίσης – παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης – το κόστος λειτουργίας του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες της πρώην προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Ευαγγελίας Σχοιναράκη, η οποία επανέλαβε τα «παράκεντρα εξουσίας στα οποία δεν υπέκυψε». Παράλληλα, κατήγγειλε πως κατά την διάρκεια της θητείας της, της ζητήθηκε να πληρωθεί τιμολόγιο ιδιωτικής εταιρείας που αφορούσε σε μπετό το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου!

Αξίζει να σημειωθεί πως στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και η νυν πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Στέλλα Αρχοντάκη, λέγοντας πως της προσκομίστηκε το σχετικό τιμολόγιο και επίσης αρνήθηκε να το υπογράψει, συνέστησε μάλιστα στην εταιρεία να προσφύγει στην Δικαιοσύνη προκειμένου να εξοφληθεί…

Διάχυτα ήταν την ίδια ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου τα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την εντολή (αν την έδωσε) για αυτή την δαπάνη και ποιος μερίμνησε ώστε το επίμαχο τιμολόγιο να καταλήξει στην πολύπαθη Δημοτική Επιχείρηση.

Το βέβαιο είναι πως ο απόηχος της αποψινής συνεδρίασης θα κρατήσει για πολύ, γιατί παρά την 5ωρη διαδικασία, μάλλον περισσότερες απορίες δημιουργήθηκαν παρά απαντήσεις δόθηκαν στα ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη του Ηρακλείου.

Να σημειωθεί, πως μετά από αυτή την εξέλιξη, η προγραμματισμένη (ξεχωριστή) συνεδρίαση που επρόκειτο να ακολουθήσει για το μείζον ζήτημα των δημοτικών τελών, αναβλήθηκε!

(Φωτογραφία αρχείου)

ESPA BANNER