Τετάρτη 20 ΝΟΕ 2019 23:08
 • Ηρακλειο
  19°C
 • Χανια
  19°C
 • Ρεθυμνο
  18°C
 • Λασιθι
  19°C
Ekriti.gr Logo

Γιάννης Αναστασάκης στο Ράδιο Κρήτη: Κάναμε λάθη αλλά κάναμε και έργο

Γιάννης Αναστασάκης στο Ράδιο Κρήτη: Κάναμε λάθη αλλά κάναμε και έργο

anastasakis.jpg

"Κάναμε λάθη, αλλά έχουμε καταφέρει και πάρα πολλά".

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.

Αναφερόμενος στα έργα της 1821 ο κ. Αναστασάκης είπε ότι έγινε λάθος με αποκλειστική ευθύνη της αντιδημαχίας τεχνικών έργων στο χρονοδιάγραμμα για την οδό, ωστόσο διευκρίνισε πως τα χρονοδιαγράμματα ως προς την παράδοση του έργου δεν θα παρεκκλίνει και θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου. "Ο δρόμος θα κλείσει την προσεχή Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και υπάρχει συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ το έργο να ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου", είπε.

Σε σχέση με τον κόλπο του Δερματά ο Αντιδήμαρχος έκανε σαφές ότι το έργο αποτελεί μια πρωτοφανή διοικητική αρρυθμία, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν νομικά κενά στο έργο, αλλά νομικές διαδικασίες που προωθούνται. Ο Γιάννης Αναστασάκης τόνισε πως είναι σημαντικό ότι το Υπουργείο Τουρισμού είναι θετικό στο να ολοκληρωθεί το έργο, κάνοντας σαφές πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Αναφερόμενος στο Καπετανάκειο, ο Γιάννης Αναστασάκης υποστήριξε πως σε δύο χρόνια η Δημοτική Αρχή έπραξε όσα δεν είχαν γίνει 11 χρόνια, ενώ ως επίσημο χρονοδιάγραμμα πλήρους ολοκλήρωσης των εργασιών έχει οριστεί το τέλος του έτους.

Για το Πάρκο Γεωργιάδη, ο Γιάννης Αναστασάκης διευκρίνισε πως υπήρξαν πέρυσι κάποια αντικειμενικά προβλήματα και κάποιες αναγκαίες τροποποιήσεις ασφάλειας, που δεν θα πάνε όμως το έργο πίσω. «Τον Οκτώβριο του 2019 το πάρκο θα παραδοθεί στους πολίτες» τόνισε ο Αντιδήμαρχος διευκρινίζοντας πως μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να παραδοθεί η Παιδική Χαρά. Ο Αντιδήμαρχος υποστήριξε πως το πάρκο δεν έκλεισε συνολικά ποτέ, ενώ παράλληλα τόνισε πως στόχος είναι να παραδίδεται τμηματικά.

Όπως ανέφερε καταληκτικά, υπάρχουν πολλά προβλήματα ως προς την εξέλιξη των δημόσιων έργων και διευκρίνισε πως δέχεται μεν την κριτική, αναγνωρίζει τα λάθη, αλλά δεν μπορεί να μην παραδεχθεί πως η δημοτική αρχή έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο.  
 
Γιάννης Ζωράκης
 

Διαβάστε επίσης. . .

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει πεζοπορία στο δάσος του Ρούβα. Θα...
Στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνει ο σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο».