Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Τα παιδιά έβαλαν γάντια και καθάρισαν το Κορακοβούνι (φωτο)

κορακοβούνι 2

Πήραν σακκούλες σκουπιδών, φόρεσαν μάσκες και γάντια και καθάρισαν τη γειτονιά τους. Τα παιδιά του Κορακοβουνίου, αποφάσισαν με αυτό τον τρόπο να ομορφύνουν την γειτονιά τους που είχε γεμίσει σκουπίδια και να διδάξουν με την στάση τους, περιβαλλοντική συνείδηση και αγάπη για την φύση.
 

κορακοβούνι 1

κορακοβούνι 1, by mpeka

κορακοβούνι  3

κορακοβούνι 3, by mpeka

«Τα παιδιά αποφάσισαν πριν μερικές μέρες να καθαρίσουν το Κορακοβούνι από τα σκουπίδια και τα χαρτιά που υπήρχαν στις γειτονιές.  Μπορεί να μην έχουν παιδική χαρά ή γήπεδο να παίξουν αλλά έχουν καλή διάθεση να προσφέρουν στην γειτονιά τους» ανάφερε στο ekriti ο Γιώργος Μπαλασάκης, κάτοικος Κορακοβουνίου.
 

κορακοβούνι 4

κορακοβούνι 4, by mpeka

κορακοβούνι 5

κορακοβούνι 5, by mpeka

Από το πρωί η γειτονιά γέμισε παιδικές φωνές και γέλια. Είμαστε χαρούμενοι για την πρωτοβουλία των παιδιών μας… και φυσικά χαρούμενοι που θα καθαρίσει το πανέμορφο Κορακοβούνι. 
 

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"