Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ του Δήμου Βιάννου

βασιλόπιτα

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Δήμου Βιάννου  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  2 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ηλικιωμένοι μέλη του ΚΑΠΗ, ενώ  παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης οι Αντιδήμαρχοι Νικήτας Γιαμαλάκης και Μανώλης Αγαπουλάκης, καθώς και η Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Μαρίνα Καμπιτάκη. Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς της Άνω Βιάννου
         

kapi.jpg

kapi.jpg, by mpeka

Ο Δήμαρχος κ .Παύλος Μπαριτάκης  αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία σε όλους και στις οικογένειες τους,  είπε χαρακτηριστικά ότι  ξανανιώνω κάθε φορά που βρίσκομαι δίπλα σας, ενώ  όπως ανέφερε η Τρίτη ηλικία είναι αυτή που έζησε στα δύσκολα χρόνια της μεταπολεμικής περιόδου, εργάστηκε κάτω από σκληρές συνθήκες για να επιβιώσει αλλά και να αναθρέψει την οικογένειά της. Γι’ αυτό και όλοι δικαιούνται να χαρούν την ηλικία τους όσο γίνεται περισσότερο ,  περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά με τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει  ο δήμος.
 

kapi_1.jpg

kapi_1.jpg, by mpeka

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το προσωπικό του ΚΑΠΗ  καθώς και τα στελέχη του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι που στεγάζονται στον ίδιο χώρο  και καθημερινά φροντίζουν για  όλους και όλες που το έχουν ανάγκη και ειδικότερα σε υπηρεσίες υγείας. 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους