Ένας τυπικός έλεγχος από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε ένα Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νεαροί ήταν η αιτία για να έρθει στο φώς σπείρα διαρρηκτών και είχαν ήδη χτυπήσει δυο σπίτια στο Ηράκλειο!
Στο όχημα, που κατασχέθηκε ως μέσο για την διευκόλυνση παράνομων πράξεων, κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και οι επιβάτες ηλικίας 21, 22, 23 καθώς και ένας ανήλικος 17 χρόνων συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Εκεί αποδείχθηκε ότι το πρωί της Μ. Πέμπτης είχαν διαρρήξει το σπίτι μιας 67χρονης και είχαν κλέψει κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ. Οι δράστες είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν και το σπίτι ενός 57χρονου χωρίς να τα καταφέρουν.
Η παρέα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που τους άσκησε δίωξη για κλοπή κατά συναυτουργία. Οι άνδρες της Ασφαλείας συνέλαβαν και την 37χρονη μητέρα του ανήλικου στην οποία ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας του.