Κρήτη

Χανιά

Πέτσας από Χανιά: Αρωγός το ΥΠΕΣ στο σχεδιασμό του δήμου για ένταξη έργων σε προγράμματα

Πέτσας - Χανιά

Την δέσμευση ότι το σχέδιο του Δήμου Χανίων για την ένταξη σημαντικών έργων ανάπτυξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία θα βρει αρωγό το Υπουργείο Εσωτερικών , ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας που συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης.

Η πρόταση που παρουσίασαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και στελέχη του δήμου αφορά έργα συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ που καλύπτουν και τις 14 προσκλήσεις του προγράμματος. Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε την πρόταση του δήμου ολοκληρωμένη και με αναπτυξιακό προσανατολισμό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης, «τα Χανιά δεν είναι μόνο μια πόλη με ιστορία, αλλά γράφει ιστορία και σήμερα, με πρωθυπουργό από εδώ, πολιτικό δυναμικό με πολύ μεγάλο εκτόπισμα και μία φιλόδοξη δημοτική Αρχή που είδα ότι έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Και τέτοιου είδους σχέδια φυσικά έχουν αρωγό το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας σαν υπουργείο είναι μεγάλα, δεν είναι περιορισμένα, μπορεί όμως να έχουμε την συνέργεια που χρειάζεται και από αλλά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να δώσουμε φτερά και όχι να ψαλιδίσουμε τις προσδοκίες που έχει η δημοτική Αρχή όταν παρουσίασε ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο 60 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ Πέτσας έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνοντας ότι οι πόροι για αυτά θα αναζητηθούν είτε από το «Αντώνης Τρίτσης», είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ κάλεσε την δημοτική Αρχή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των Νεωρίων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι, «η παρουσία του κ Πέτσα στα Χανιά δείχνει ότι το υπουργείο ανταποκρίνεται στον σχεδιασμό μας που αφορά έργα με μεγάλο αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία».

Από τα Χανιά ο κ Πέτσας έκανε γνωστό ότι για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών θα υπάρξει χρηματοδότηση ύψους 8-9 εκατομμυρίων συνολικά για να καλυφθούν, όπως είπε, οι δήμοι που έχουν επιβαρυμένο προϋπολογισμό με το νέο πλαίσιο που προσφέρει ωστόσο μεγαλύτερη ασφάλεια στις παραλίες.

Στην σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδακης και Βασίλης Διγαλάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, τέθηκαν ακόμα θεσμικά και λειτουργικά θέματα όπως αυτό της υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών.

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Πέτσας από Ηράκλειο: Τουλάχιστον 316 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστρέφει προς Ηράκλειο το κομβόι με τις ανεμογεννήτριες

Το κομβόι στο ύψος των Μοιρών

Προς Ηράκλειο επιστρέφει το κομβόι με τις πέντε νταλίκες, που μεταφέρει ανεμογεννήτριες, οι οποίες προορίζονταν να τοποθετηθούν  στον Άρδακτο του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, με τους κατοίκους της περιοχής να ξεσηκώνονται στο άκουσμα της είδησης.

κομβόι ανεμογεννήτριες
κομβόι ανεμογεννήτριες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νταλίκες οι οποίες για πολλές ώρες παρέμειναν ακινητοποιημένες στην περιοχή των Μοιρών, πήραν το δρόμο της επιστροφής, συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας.

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη: Ψάχνουν σε στεριά και θάλασσα την 29χρονη!

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά των ΕΠΑΛ

Εγγραφές στο νέο Πειραματικό, 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου