Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο ο Στέλιος Πέτσας - Αποζημιώσεις και "Αντώνης Τρίτσης" στο επίκεντρο

Πέτσας Αρναουτάκης

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί από το πρωί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ασωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Τα αναπτυξιακά και τα οικονομικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, κυριάρχησαν επίσης, με τον Περιφερειάρχη να επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων, την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων και στις αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές του περασμένου χειμώνα στο νησί.

Πρώτος
Πρώτος "σταθμός" η Περιφέρεια Κρήτης για τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία των αποζημιώσεων από την κακοκαιρία του χειμώνα στην Κρήτη, κυρίως για την περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, η ένταξη έργων στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" καθώς και η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που θα επιφέρει αλλαγές στους ΟΤΑ.

Ο Στέλιος Πέτσας στο γραφείο του Σταύρου Αρναουτάκη
Ο Στέλιος Πέτσας στο γραφείο του Σταύρου Αρναουτάκη

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι, για την προώθηση των θεμάτων αυτών υπάρχει άριστη συνεργασία με το Υπουργείο επισημαίνοντας: «σήμερα συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», και ζητήσαμε να έχουμε μία συμπληρωματική σύμβαση για τον Ταυρωνίτη στα Χανιά, ένα μεγάλο έργο, όπως, επίσης την αύξηση των χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος. Επιπρόσθετα, ανοίγεται ο δρόμος για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που θα έχουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μπορεί να υπάρχει πραγματική αποκέντρωση με αρμοδιότητες αλλά και πόρους».

Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη φιλοξενία και την παραγωγική συνεργασία που έχουν. Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, στις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στις αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές, τόνισε πως: «συνεχίζουμε τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους. Είμαστε δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και θα προχωρήσουμε άμεσα και στην υπόθεση των προκαταβολών. Επίσης, θα αντιμετωπίσουμε τα δυο αιτήματα σε μεμονωμένες περιοχές της Κρήτης, στην Σητεία και στην Κίσσαμο, τα οποία και θα αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα, ο Υπουργός σημείωσε ότι, με έργα αναπτυξιακά που προστατεύουν και το περιβάλλον και τους ανθρώπους, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποχέτευσης, θα μειώσουμε τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πώς κινδυνεύει η περιουσία χιλιάδων δανειοληπτών

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του - Τον βρήκε ο πατέρας του

Κρήτη - κορωνοϊός: Σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)