Κρήτη

Χανιά

Οκτώ νέα σχολικά συγκροτήματα στα Χανιά

αιθουσα, σχολειο

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για τη ανέγερση οκτώ νέων σχολικών συγκροτημάτων στα Χανιά μέσω της Σύπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ), όπως επισημαίνει σε μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Στόχος της προσπάθειας του Δήμου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει είναι να καλυφθούν τα προβλήματα της σχολικής στέγης σε περιοχές του Δήμου Χανίων.
 
«Μετά από μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να λύσουμε τα περισσότερα θέματα, που αντιμετώπιζαν τα διαθέσιμα οικόπεδα του Δήμου και να καταρτίσουμε ολοκληρωμένη πρόταση προς την κυβέρνηση ύψους 40 εκ. ευρώ. Έτσι σήμερα είμαστε στην τελική ευθεία για την έγκριση της πρότασής μας από τη διυπουργική επιτροπή για να καλύψουμε με μία μεγάλη κίνηση ένα σημαντικό κενό στη σχολική στέγη, το οποίο κληρονομήσαμε και που θα χρειαζόμασταν δεκαετίες για να το καλύψουμε με διαφορετικό τρόπο», τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του ο κ. Βάμβουκας.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή, 297 νέα κρούσματα κορωνοϊού αναφορικά με το τελευταίο 24ωρο.
Για την Κρήτη ανακοινώθηκαν 22 κρούσματα και συγκεκριμένα,11 στο νομό Ηρακλείου,7 στο νομό Χανίων,3 στο Ρέθυμνο και 1 στο Λασίθι.

Σε 140 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την Αττική, με τη Θεσσαλονίκη να καταγράφει μόλις 22 το τελευταίο 24ωρο. Από το σύνολο των 297 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 7 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Νέο «κορωνοπάρτι» στο ΑΠΘ: Μεθυσμένοι νεαροί παρέσυραν με μπουλντόζα τον φίλο τους

ΕΟΔΥ: Προκήρυξη για 200 προσλήψεις σε 50 Κινητές Ομάδες Υγείας