Κρήτη

Χανιά

Κινηματογραφικές βραδιές στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

ορθόδοξος ακαδημία κρήτης

Η ΟΑΚ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την τοπική κοινωνία, προσπαθώντας να καλύψει το κενό ενός γόνιμου προβληματισμού γύρω από την τέχνη του Κινηματογράφου, θα πραγματοποιήσει κατά το τρέχον έτος, μία σειρά προβολής ταινιών με θέμα προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με σκοπό την εποικοδομητική συζήτηση και τον προβληματισμό των νέων, των γονέων, των εκπαιδευτικών και όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων της κοινωνίας μας.
 Τις ταινίες –οι οποίες θα προβληθούν στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ– θα προλογίζουν άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και ερευνητές που σχετίζονται με τη θεματολογία της εκάστοτε ταινίας.
 Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. ο κύκλος των κινηματογραφικών βραδιών της ΟΑΚ «θα ανοίξει» με την προβολή της ταινίας «Αγορά» (“Agora”), σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Αμεναμπάρ , η οποία αφορά την ιστορία της Υπατίας, της κορυφαίας Αλεξανδρινής αστρονόμου και φιλοσόφου, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο ενός φονικού, θρησκευτικού εμφυλίου πολέμου τον 4ο μ.Χ. αιώνα. 
 Η ταινία εστιάζει στη σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και θρησκείας στην υστερορωμαϊκή Αλεξάνδρεια και το σενάριο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή της φιλοσόφου και μαθηματικού Υπατίας.
 Θα ακολουθήσει Ομιλία και συζήτηση με τον κ. Νίκο Χουρδάκη, Ψυχολόγο – Αναλυτικό Ψυχοθεραπευτή.
  Η συνέχεια επί της οθόνης!

 

Κρήτη

Οδυσσέας Ζώρας: Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο “μοιράζει” την τεχνογνωσία του

ζωρας

Για τις δραστηριότητες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και την εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου, ο καθηγητής και Πρύτανης του πανεπιστημίου Οδυσσέας Ζώρας.

Όπως εξήγησε, η λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου βασίζεται εξ ορισμού στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, με αποτέλεσμα να μην έχει αυτό εξαναγκαστεί, εξαιτίας της πανδημίας, σε προσωρινή παύση στις δράσεις του.

Επίσης τόνισε, ότι οι 45.000 φοιτητές αλλά και το πολυάριθμο διδακτικό προσωπικό λειτουργεί καταρχήν σε περιβάλλον διαδικτύου, κατέχοντας τη σχετική τεχνογνωσία. Αυτήν την τεχνογνωσία, όπως ενημέρωσε, το Πανεπιστήμιο τη μεταβιβάζει τώρα, τη “δανείζει” σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες- κυρίως με τη συνδρομή του στην υποστήριξη μαθημάτων σχολών τουρισμού.