Κρήτη

Αστυνομικά

Οι Αξιωματικοί της Κρήτης βράβευσαν τους αστυνομικούς των Δωδεκανήσων

rodos_plaketa_penaa.jpg

Την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου βράβευσε η αντίστοιχη Ένωση της Κρήτης στο πλαίσιο εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Φεβρουαρίου στη Ρόδο για την κοπή πίτας των μελών της τοπικής Ένωσης, την κοινή συνεδρίαση των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αξιωματικών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου κατά την οποία πραγματοποιήθηκε τελετή αδελφοποίησης των δύο σωματείων. 

synanthsh_me_taxiarxo_georgakako.jpg

synanthsh_me_taxiarxo_georgakako.jpg, by gpapadakis

Από την κοινή συνεδρίαση των Ενώσεων Αξιωματικών Αττικής - Νοτίου Αιγαίου παρουσία αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) 

Μεταξύ άλλων στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Ένωσης Αιγαίου Νοτίου Αιγαίου εκφράζοντας τα συγχαρητήρια σε όλο το αστυνομικό προσωπικό των Α΄ και Β΄ Αστυνομικών Διευθύνσεων Δωδεκανήσου για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό η χώρα στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου μας, που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό. 

rodos_poaxia.jpg

rodos_poaxia.jpg, by gpapadakis

Η αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας στην Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου

Η στάση των συναδέλφων που υπηρετούν στις Διευθύνσεις αυτές τιμούν το σώμα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα αναδεικνύουν το επίπεδο κατάρτισης και εκπαίδευσης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του προσωπικού που υπηρετεί στις περιοχές αυτές, διατηρώντας κατά τον τρόπο αυτό στα υψηλότερα επίπεδα το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται τα νησιά μας και τη χώρα μας γενικότερα.

synanthsh_me_taxiarxo_georgakako.jpg

synanthsh_me_taxiarxo_georgakako.jpg, by gpapadakis

Από την συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας και των Ενώσεων Αξιωματικών Αττικής - Νοτίου Αιγαίου - Κρήτης με τον Διευθυντή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Ταξίαρχο κ. Γεωργακάκο Γεώργιο 

Στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας το παρόν από τις τοπικές αρχές έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χαντζημάρκος και ο Δήμαρχος Ροδου κ. Φώτιος Χαντζηδιάκος, οι οποίοι με την σειρά τους εξήραν τις προσπάθειες που καταβάλει το αστυνομικό προσωπικό, ενώ παράλληλα δήλωσαν ευχαριστημένοι για το επίπεδο συνεργασίας με τις τοπικές αστυνομικές αρχές προς αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος που είναι το προσφυγικό ζήτημα.

Τέλος το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ακολούθησε εθιμοτυπική συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) και των Ενώσεων Αξιωματικών Αττικής - Νοτίου Αιγαίου - Κρήτης και  με τον Αστυνομικό Διευθυντή Α΄ Δωδεκανήσου Ταξίαρχο κ. Γεωργακάκο Γεώργιο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι νοτιάδες υποχώρησαν, η σκόνη έμεινε (φωτογραφίες)

Ηράκλειο αφρικανική σκόνη

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες σήμερα να είναι καλύτερες σε σχέση με χθες, που προκλήθηκαν προβλήματα στις πτήσεις και ζημιές, λόγω των θυελλωδών νοτιάδων, ωστόσο η αφρικανική σκόνη παραμένει.

Οι πανοραμικές φωτογραφίες του imageservices αποδεικνύουν ότι η σκόνη είναι εδώ και περιορίζει την ορατότητα στον ορίζοντα.

Στην πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Δευτέρα προβλέπεται διατήρηση της σκόνης, με πτώση των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας στα δυτικά, όπου τη νύχτα στο Ρέθυμνο ο υδράργυρος ξεπέρασε το φράγμα των 32 βαθμών Κελσίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο του Νάθαν - Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η σύζυγός του

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κουράκης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών: Το "αποτύπωμα" της πανδημίας στην Κρήτη