Κρήτη

Αγροτικά

Αμετακίνητοι οι αγρότες της Κρήτης από τα μπλόκα τους

αγρότες ογα

Σε επ 'αόριστον κατάληψη του κτιρίου του ΟΓΑ στο Ηράκλειο προχώρησαν το πρωί της Τρίτης (26/01) οι αγρότες της Κρήτης που θυμίζουν "καζάνι που βράζει", κίνηση η οποία αποφασίστηκε τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια παγκρτήτιας σύσκεψης στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ. Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι και έτοιμοι να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης καθώς όπως λένε "αποτελούν ταφόπλακα" για εκείνους και τις οικογένειες τους. 
 

αγρότες ογα

αγρότες ογα, by renas

Κλειστή από αγροτικά μηχανήματα είναι η οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

ογα αγρότες

ογα αγρότες, by renas

 

ογα αγρότες

ογα αγρότες, by renas

ογα αγρότες

ογα αγρότες, by renas

 

ογα αγρότες

ογα αγρότες, by renas

 

αγρότες ογα

αγρότες ογα, by renas

ογα αγρότες

ογα αγρότες, by renas

Οροπέδιο Λασιθίου
Στην είσοδο του κόμβου που οδηγεί στο Οροπέδιο Λασιθίου έμειναν όλο το βράδυ οι αγρότες της περιοχής που από το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκονται εκεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση στο Αφασλιτικό και το φορολογικό.
 

αγροτες - οροπεδιο

αγροτες - οροπεδιο, by gpapadakis

αγροτες - οροπεδιο

agrotesoropedio3.jpg, by gpapadakis

Μετά από μία ικανοποιητική συμμετοχή που είχε η κινητοποίηση, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα παραμείνουν και σήμερα εκεί, παρά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι που πέφτει ανά διαστήματα. Οι αγρότες αποφάσισαν να κλείνουν τον κόμβο από τις 12.00 έως τις 13.30 και από τις 14.30 έως τις 17.00.
 
Κίνηση ανθρωπιάς
Αυτό που συγκίνησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης ήταν η κίνηση στην οποία προχώρησαν οι αγρότες. Αντί να πετάξουν τα προϊόντα που έτσι κι αλλιώς δεν θα διέθεταν στην αγορά, αποφάσισαν να τα δώσουν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. 

αγροτες - οροπεδιο

agrotesoropedio2.jpg, by gpapadakis

Στο πλευρό των αγροτών και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης ο οποίος στηρίζει τα αιτήματά τους.
     
Κινητοποιήσεις και στο Ρέθυμνο
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν την Τετάρτη (27/01) αγρότες του Ρεθύμνου, οι οποίοι θα αποκλείσουν από το πρωί τον κόμβο Ατσιπόπουλου στην είσοδο της πόλης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER