Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Ζελένσκι: «Εάν έρθουμε σε συμφωνία με τις ΗΠΑ, υπογράφουμε την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 
 clock 16:12 | 16/01/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Την πρόθεση της Ουκρανίας να υπογράψει το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θέτοντας ως όρο τη συμφωνία του Κιέβου με την Ουάσινγκτον.

Το σχέδιο ανάμεσα στην Ουκρανία και τις ΗΠΑ μπορεί να υπογραφεί και την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να προσθέσει πως «πρέπει να προηγηθεί συμφωνία».

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να επικυρωθεί στην ελβετική πόλη του Νταβός, όπου διεθνείς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Ντόναλντ Τραμπ, θα δώσουν το «παρών» για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Μάλιστα, διευκρίνισε πως ουκρανική αντιπροσωπεία κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφάλειας και ένα πακέτο μέτρων για την ευημερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεραπετρίτης: «Τα θαλάσσια πάρκα θα επεκταθούν περαιτέρω στο Αιγαίο -Τα θέματα κυριαρχίας είναι εκτός ατζέντας»

Ηράκλειο: Στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ 25χρονη γιατρός με συμπτώματα μηνιγγίτιδας

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis