Κόσμος

Το Wikipedia ελεύθερο στην Τουρκία μετά από 32 χρόνια

wikipedia.jpg

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας το «μαύρο» στην ιστοσελίδα Wikipedia που τέθηκε σε ισχύ προ 32 μηνών.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Sabah», οι Αρχές της Τουρκίας είχαν μπλοκάρει τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia στις 29 Απριλίου 2017. Η Wikipedia, από την πλευρά της, προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας ζητώντας να αρθεί το μπλοκάρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνο το διάστημα είχαν γίνει αναφορές στον τουρκικό Τύπο για άρθρα της Wikipedia που εστίαζαν σε σχέσεις της Τουρκίας με τρομοκράτες και ομάδες ανταρτών στη Συρία. Η Wikipedia είχε απορρίψει τα αιτήματα της Τουρκίας ώστε να αποσύρει τα άρθρα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας βάσισε τη χθεσινή της απόφαση για τη Wikipedia σε προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης και του διαδικτύου.

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για τα ΜΟΕ Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου

έβρος σύνορα

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας "κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είχαν σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο".