Κόσμος

Τουρκία - Μπαχτσελί: Θα εκδικηθούμε για την εξέγερση του Μοριά

μπαχτσελί

Ο κυβερνητικός εταίρος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που για πολλούς καθορίζει και την πολιτική σε πολλά ζητήματα της τουρκικής κυβέρνησης κάνει λόγο για ανοικτούς λογαριασμούς από την Ελληνική Επανάσταση και απειλεί ανοιχτά τη χώρα μας, λέγοντας ότι οι Τούρκοι θα εκδικηθούν για την εξέγερση στον Μοριά. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι  «η εξέγερση του Μοριά αποτελεί μια από τις αιματηρές και ολέθριες καταστροφές που σημάδεψαν την ιστορία του τουρκικού έθνους. Σημειώθηκε πραγματική γενοκτονία σε αυτή την εξέργεση. Γύρω στους 40.000 Μουσουλμάνοι Τούρκοι σφαγιάστηκαν. Η ανθρωπότητα ακόμα σιωπά γι αυτή την δολοφονία . Η συμβουλή μου στους απογόνους των κακοποιών που τρέφονται με το αίμα των Μουσουλμάνων Τούρκων είναι να μην μας κάνουν να χάσουμε την υπομονή μας και να σταματήσουν αμέσως την υποκίνηση και την παρενόχληση. Επειδή δεν έχει έρθει η ρεβανς της εξέγερσης στον Μοριά αυτός ο λογαριασμός δεν έχει ακόμα κλείσει. Το αίμα μας βρίσκεται ακόμα στο έδαφος και όταν έρθει η ώρα φυσικά τα εχθρικά κέντρα θα πληρώσουν το τίμημα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ώρες αγωνίας για την ηλικιωμένη που εξαφανίστηκε

Το Ever Given «αποκολλήθηκε» από τη Διώρυγα του Σουέζ (βίντεο)

Self test: Πώς θα λειτουργήσουν ως «πλέγμα ασφαλείας» για την κοινωνία και την οικονομία

Κόσμος

Ρωσία: Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

Οι εργαζόμενοι, που θα αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 στις περιοχές όπου είναι υποχρεωτικό, θα μπορούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας της Ρωσίας, με φόντο την επιδημία που καλπάζει στη χώρα.

«Εάν οι υγειονομικές αρχές μιας περιοχή καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ένας εργαζόμενους, που δεν έχει εμβολιαστεί, θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα», δήλωσε ο Αντόν Κοτιάκοφ σε ρωσικά ΜΜΕ χθες, δηλώσεις τις οποίες αναπαρήγαγε σήμερα το κυβερνητικό δίκτυο Telegram παρακολούθησης της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, η περίοδος διαθεσιμότητας θα διαρκεί όσο παραμένει σε ισχύ το διάταγμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Μπροστά σε μια αύξηση των κρουσμάτων, η πόλη της Μόσχας και η ευρύτερη περιοχή της ήταν οι πρώτες στη Ρωσία, αυτήν την εβδομάδα, που κατέστησαν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, για τους εργαζόμενους του κλάδου των υπηρεσιών.

Έκτοτε, άλλες επτά περιοχές, μεταξύ αυτών η Αγία Πετρούπολη, έλαβαν ανάλογα μέτρα, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.

Έπειτα από δύο συνεχόμενες ημέρες ρεκόρ κρουσμάτων, η Μόσχα κατέγραψε μια μικρή μείωση σήμερα με 8.305 κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν, όταν καταγράφονταν περίπου 3.000 ημερήσια κρούσματα.

Η «εκτίναξη» αυτή των μολύνσεων οφείλεται, σύμφωνα με τις αρχές, στην παραλλαγή Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία και η οποία εντοπίζεται σε σχεδόν το 90% των νέων ασθενών, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η αύξηση των κρουσμάτων ευνοείται από μια επίπονη εκστρατεία εμβολιασμών, με τους Ρώσους να είναι καχύποπτοι απέναντι στα εμβόλια, από την απουσία περιορισμών εδώ και μήνες και από τον μη σεβασμό των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήσης της μάσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χατζηδάκης για εργασιακό: Κακιασμένη η κριτική της αντιπολίτευσης

20 Ιουνίου - Άγιος Ιερομάρτυς Μεθόδιος Επίσκοπος Πατάρων