Κόσμος

Τα κορίτσια που αρραβωνιάζονται την ημέρα που γεννιούνται (βίντεο)

c5945ab6700441106e03f9865e94aa54.jpg

Mία φυλή στην Κένυα αρραβωνιάζει όλα τα κορίτσια από μικρή ηλικία, πολλές φορές ακόμη και την ημέρα που γεννιούνται. 

Η φυλή Ορόμο λέει ότι πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες παραδόσεις της με στόχο να εξασφαλιστεί το μέλλον των κοριτσιών και να ενισχυθούν οι δεσμοί στην κοινότητα. 

«Η κόρη μου είναι τεσσάρων μηνών. Την αρραβώνιασα με έναν αγόρι που ονομάζεται Ιμπραήμ. Κανείς άλλος δεν μπορεί να έρθει και να την παντρευτεί ακόμη κι αν πεθάνω. Θα τον περιμένει. Αυτή είναι η κουλτούρα μας», λέει στο BBC ο Ιμπραήμ Αμντί Γκοντάνα. 

Κόσμος

Κορωνοϊός: Το Βέλγιο ξεκινά τους εμβολιασμούς στις 5 Ιανουαρίου

κορωνοϊός εμβόλιο

Στις 5 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στο Βέλγιο ο εμβολιασμός κατά του νέου κορωνοϊού , όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απομένουν να εγκριθούν οι τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος.

«Υπάρχει μια πρόταση αναφορικά με τη στρατηγική του εμβολιασμού, που θα συζητηθεί στα διάφορα επίπεδα εξουσίας» της χώρας, είπε ο Bέλγος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του σε κέντρο ειδικών μονάδων της αστυνομίας.

«Όταν θα είναι έτοιμα τα εμβόλια, θα είναι έτοιμη κι η χώρα μας. Θα έχουμε ως τότε ξεκάθαρη εικόνα ως προς το ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό», συμπλήρωσε. Υπογράμμισε πάντως ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο, που είναι έτοιμο από χθες, θα πρέπει να επικυρωθεί τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και περιφερειακό επίπεδο», πράγμα «που θα γίνει λίαν συντόμως». Το σχέδιο, είπε, είναι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις 5 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία «θα είμαστε έτοιμοι όπως κι άλλες χώρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ το Βέλγιο αποφάσισε να αγοράσει κι άλλα δύο εκατ. δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, Moderna.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός- ΠΟΥ: Νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας από τους πολίτες

Νοσοκομεία Κρήτης - κορωνοϊός: Οι ασθενείς στις κλινικές covid και ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Γ. Τούντας: Έως και 100.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας