Κόσμος

Συναγερμός στο Σικάγο: Τρία παιδιά πυροβολήθηκαν κατά λάθος

Αστυνομία - ΗΠΑ

Πιο επίκαιρη παρά ποτέ η συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, μετά τα περιστατικά με πυροβολισμούς που έστειλαν ανήλικους στο νοσοκομείο, στο Σικάγο. Τρία παιδιά πυροβολήθηκαν κατά λάθος σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Στην πρώτη περίπτωση, ένα επτάχρονο κορίτσι χειριζόταν πυροβόλο όπλο και όταν αυτό εκπυρσοκρότησε, μια σφαίρα καρφώθηκε στον λαιμό 11χρονου αγοριού.

Διακομίστηκε, στη συνέχεια, στο νοσοκομείο, με την κατάστασή του να κρίνεται κρίσιμη.

Η επτάχρονη είναι αδερφή του, ενώ παραμένει ασαφές εάν βρισκόταν κάποιο μέλος της οικογένειας στο σπίτι την ώρα του ατυχήματος.

Η δεύτερη πρτίπτωση καταγράφηκε τα μεσάνυχτα όταν νεαρός πυροβόλησε κατά λάθος δύο συγγενείς του, έναν οκτάχρονο και μια 12χρονη, κάθως τα παιδιά έπαιζαν γύρω από το σπίτι τους.

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς που δεν κρίνονται ωστόσο σοβαροί.

Κόσμος

Συμβούλιο Ασφαλείας: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν κοινή δήλωση για τη σύρραξη Ισραηλινών - Παλαιστινίων

συμβουλιο ασφαλειας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποίησε σήμερα νέα έκτακτη συνεδρίαση με επίκεντρο τη σύρραξη μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων, αποτυγχάνοντας για μία ακόμη φορά να συμφωνήσει σε μια δήλωση λόγω της επίμονης αντίθεσης των ΗΠΑ για την υιοθέτηση οποιουδήποτε κειμένου, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Για τις ΗΠΑ, βασικό σύμμαχο του Ισραήλ, «το Συμβούλιο Ασφαλείας επισημαίνει την ανησυχία του συνεδριάζοντας, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διπλωμάτης, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. «Οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να θεωρούν ότι μια δήλωση βοηθά στην αποκλιμάκωση», συμπλήρωσε ένας άλλος διπλωμάτης, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, τα 14 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τάσσονταν υπέρ της υιοθέτησης μιας κοινής δήλωσης που θα στόχευε στο να μειωθεί η ένταση. Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει, προς το παρόν, από την αμερικανική αποστολή στον ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Τορ Βένεσλαντ υπογράμμισε ότι «η κατάσταση επιδεινώθηκε από τη Δευτέρα», αναφέρει μια διπλωματική πηγή. «Πρόκειται για μια ευρεία κλιμάκωση εδώ και χρόνια», συμπλήρωσε.

Ήδη από τη Δευτέρα, σε μια πρώτη έκτακτη συνεδρίαση, οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί την υιοθέτηση ενός κοινού κειμένου, που είχαν προτείνει η Τυνησία, η Νορβηγία και η Κίνα, με το οποίο καλούνταν οι δύο πλευρές να απόσχουν από κάθε πρόκληση. Οι ΗΠΑ είχαν τότε εξηγήσει ότι δεν είναι σίγουρες πως ένα κείμενο μπορεί να βοηθήσει σε μια αποκλιμάκωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ - Νετανιάχου: Εξουδετερώσαμε στρατηγούς της Χαμάς

Ισραήλ: Έπληξε 130 «στρατιωτικούς στόχους» και σκότωσε 15 παλαιστίνιους