Κόσμος

Συγκλονιστικό βίντεο: Γιατροί αφαιρούν τον αναπνευστήρα από ασθενή

κορωνοϊός

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό βίντεο, κατά το οποίο οι γιατροί αφαιρούν τη μηχανική υποστήριξη αναπνοής από ασθενή που έχει διασωληνωθεί, λόγω κορωνοϊού. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο San Carlos στη Μαδρίτη και ο ασθενής ήταν ο πρώτος που εισήχθη στη ΜΕΘ. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και συγκλονιστικό να βλέπει κανείς τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσοκόμων, αλλά και των υπόλοιπων που απαρτίζουν το προσωπικό ενός νοσοκομείου, να αγωνίζονται σθεναρά για να μην αφήσουν τον κορωνοϊό να κερδίσει τον πόλεμο. 

Στην αρχή, ακούγεται ο γιατρός να λέει στον ασθενή «Ραούλ, πάμε να σου βγάλουμε αυτόν τον σωλήνα που έχεις στο στόμα;» και ύστερα, όταν η διαδικασία έχει τελειώσει τον ακούμε να του λέει «Λοιπόν, τώρα μπορείς να αναπνεύσεις ήρεμος». Και ξεσπούν όλοι σε χειροκροτήματα.

 

 

Κόσμος

Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ: Διαδηλώσεις σε όλον τον κόσμο

Διαδήλωση

Από το Λονδίνο μέχρι το Σίδνεϊ, χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν σήμερα την πανδημία για να καταγγείλουν τον ρατσισμό και την αστυνομική βία, σε μια παγκόσμια κινητοποίηση άνευ προηγουμένου, την οποία πυροδότησε ο θάνατος του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια τεσσάρων αστυνομικών.

Στο Λονδίνο, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των μαύρων μετρούν» και χτυπώντας ταμπούρλα. Οι περισσότεροι δεν τηρούσαν αποστάσεις, ορισμένοι όμως φορούσαν προστατευτικές μάσκες. «Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε τον ρατσισμό σε στάχτη!» φώναζε μια διαδηλώτρια με ντουντούκα. «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι αθώο», κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Στο Μάντσεστερ, πολλοί ήταν εκείνοι που κατέβηκαν επίσης στους δρόμους για να διαδηλώσουν και να υπενθυμίσουν ότι «δεν είναι έγκλημα να είσαι μαύρος» και ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την πανδημία του ρατσισμού».

Εμπνευσμένος από τον τραγικό θάνατο του Φλόιντ, ο διάσημος καλλιτέχνης του δρόμου Μπάνκσι παρουσίασε μέσω του Instagram ένα νέο έργο του: ένα αναμένο κερί δίπλα στη φωτογραφία ενός μαύρου, η φλόγα του οποίου βάζει φωτιά στην αμερικανική σημαία. «Οι έγχρωμοι έχουν εγκαταλειφθεί από το σύστημα. Το λευκό σύστημα», σημειώνει ο καλλιτέχνης.