Κόσμος

Συγκλονιστική μαρτυρία από τη Βηρυτό: Δεν υπάρχει ναός για να γίνει η κηδεία της Ελληνίδας

Βηρυτός - ερείπια

Την κατάσταση που επικρατεί στην ισοπεδωμένη Βηρυτό περιγράφει συγκλονισμένος ο πατήρ Ιουστίνος, αναφερόμενος στους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αστέγους και τις ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ο πατήρ Ιουστίνος έχασε το σπίτι του από τις τρομακτικές εκρήξεις, από τις οποίες ισοπεδώθηκαν και εκκλησίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος ναός για να τελεστεί η κηδεία της Ελληνίδας που έχασε τη ζωή της στο τραγικό συμβάν. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία, όπως λέει ο πατήρ Ιουστίνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, από τις εκρήξεις περίπου 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι στη Βηρυτό. 

 

“Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι περισσότεροι από 137 νεκροί και τουλάχιστον 5.000 τραυματίες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. Ρίντα Μουσάουι, διευκρινίζοντας ότι νεότερος απολογισμός πιθανόν να ανακοινωθεί στη διάρκεια της ημέρας.

 

Κόσμος

Κινηματογραφική απόδραση υπόδικου μέσα από δικαστήριο

απόδραση

Viral έγινε το βίντεο της κινηματογραφικής απόδρασης ενός υποδίκου από δικαστήριο στο Οχάιο των ΗΠΑ. Ο 34χρονος Νίκολαους Γκάρισον καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση για κατοχή ποσότητας μεθαμφεταμίνης την περασμένη Τρίτη. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας του δικαστηρίου της κομητείας Χάιλαντ καταγράφει τη στιγμή που οι αστυνομικοί συνοδεύουν τον Γκάρισον κι ο παράτολμος άνδρας το βάζει στα πόδια τρέχοντας εκτός της αίθουσας. Ο σερίφης Ντόνι Μπαρέρα κι ο βοηθός του, Μπεν Ρένο τον κυνηγούν απεγνωσμένα και μάλιστα ο πρώτος κάνει βουτιά πάνω από το προστατευτικό κάγκελο για να τον συλλάβει, για να προσγειωθεί τελικά με την πλάτη στις σκάλες.

Ο υπόδικος κατάφερε να το σκάσει, αλλά μετά την κινηματογραφική απόδρασή του έφθασαν πληροφορίες στην αστυνομία ότι κρυβόταν και τελικά εκδόθηκε ένταλμα έρευνας και εντοπίστηκε σε μοτέλ της κομητείας Κλίντον. Ο υπόδικος μεταφέρθηκε στη φυλακή της κομητείας Χάιλαντ και τώρα αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για την απόδρασή του.