Κόσμος

Σε σχεδιαστικό σφάλμα αποδίδουν οι αρχές την τραγωδία της Lion Air

αεροσκάφος

Σε σχεδιαστικό σφάλμα στο σύστημα ελέγχου πτήσης του 737 Max 8 της Boeing αποδίδουν οι αρχές της Ινδονησίας την αεροπορική τραγωδία της Lion Air, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 189 άνθρωποι. Παράλληλα στο πόρισμα των ερευνών τους κάνουν λόγο για παραλείψεις από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, ανεπαρκή συντήρηση και «φτωχά» προσόντα πλοήγησης. 

Παρουσιάζοντας το οριστικό πόρισμα σήμερα, Παρασκευή, οι αρχές χαρακτήρισαν ανεπαρκές το σχέδιο και την διαδικασία πιστοποίησης του συστήματος MCAS, στο οποίο από την πρώτη στιγμή είχαν στραφεί υποψίες, αφού τα μαύρα κουτιά από τα αεροσκάφη της Lion Air και των Aιθιοπικών Αερογραμμών έδειξαν ότι το αεροπλάνο ελάμβανε απότομα κλίση με την μύτη προς τα κάτω, με τους πιλότους να αδυνατούν να ανακτήσουν τον έλεγχό του. 

Η «βουτιά» με τη μύτη ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης προειδοποίησης προς το σύστημα MCAS. Παράλληλα σύμφωνα με τις αρχές η απουσία επαρκών οδηγιών από την Boeing για το συγκεκριμένο σύστημα καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολη στους πιλότους την αντίδραση. 

Κόσμος

Πρωτοφανής κατολίσθηση κάνει περιοχή να... τσουλάει! (βίντεο)

κατολίσθηση, Νορβηγία

Θα χρειαστεί να δείτε το βίντεο πολλές φορές για να συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει.

Σε χωριό της Νορβηγίας έλαβε χώρα μια κατολίσθηση, η οποία έκανε την περιοχή να κινείται με πρωτοφανή τρόπο!