Κόσμος

Ρωσία-κορωνοϊός: 1.786 νέα κρούσματα – Τα μέτρα που έλαβε ο Πούτιν

κορωνοϊός-Ρωσία

Ο αριθμός των περιπτώσεων κορωνοϊού στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 1.786, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 11.917 τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφεραν οι αρχές την Παρασκευή.

Επίσης, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οι νεκροί έφτασαν συνολικά τους 94, δήλωσε η ομάδα έκτακτης ανάγκης σε μια δήλωσή της. Συνολικά 795 άτομα απελευθερώθηκαν από τα νοσοκομεία μετά την αποκατάσταση, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν, ότι σχεδόν το ήμισυ των πρόσφατα μολυσμένων ανθρώπων είναι κάτω των 45 ετών. Η Μόσχα παραμένει το επίκεντρο του ιού στη Ρωσία με 1.124 νέες περιπτώσεις.

Οι αποφάσεις του Πούτιν

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανήγγειλε την επέκταση της εθνικής «μη εργάσιμης εβδομάδας» μέχρι τις 30 Απριλίου, αφού η χώρα σημείωσε απότομη αύξηση κρουσμάτων.

Σε ομιλία του προσέθεσε ότι θα μεταβιβάσει την αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων σχετικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στις περιφερειακές αρχές, δεδομένων των διαφορών στις περιφέρειες στα ποσοστά μόλυνσης.

Ο Πούτιν έχει υπογράψει νομοθεσία που επιβάλλει αυστηρή τιμωρία – συμπεριλαμβανομένων και πέντε ετών φυλάκισης – για άτομα που καταδικάστηκαν για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η νομοθεσία επιβάλλει επίσης ποινές για τους ανθρώπους που παραβιάζουν τους κανόνες της καραντίνας, ακόμη και μέχρι επτά έτη στη φυλακή.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών (Βίντεο)

εμβολιασμός

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, επιχειρώντας να δει εάν υπάρχει εμβολιαστικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οι οποίοι αμέλησαν μέχρι σήμερα να κάνουν το εμβόλιο.

Όπου εκδηλωθεί η πρόθεση από αρκετούς εργαζόμενους, οι μονάδες θα βρίσκονται εκεί, με προσωπικό που θα «απελευθερωθεί» από τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 347 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.760 τα νέα κρούσματα - 17 θάνατοι - 172 οι διασωληνωμένοι

Self test - κορωνοϊός: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα