Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ αποκεφαλισμών στη Σαουδική Αραβία: 43 δημόσιες εκτελέσεις από τις αρχές του 2019

Image
saudi-arabia.jpg
 clock 06:40 | 27/03/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Ρεκόρ αποκεφαλισμών και εκτελέσεων διεκδικεί ήδη η Σαουδική Αραβία, καθώς από την αρχή του 2019 έχουν καταδικαστεί σε θάνατο ήδη 43 άτομα.
Από αυτούς οι 21 έχουν αποκεφαλιστεί για παρανομίες που σχετίζονται με ναρκωτικά.
Υπάρχουν όμως και άλλα εγκλήματα τα οποία τιμωρούνται με θανατική ποινή, στα οποία περιλαμβάνονται η μοιχεία, η αποκήρυξη του Ισλάμ, η προδοσία, η κατασκοπεία, η κλοπή, καθώς και η δολοφονία, η τρομοκρατία και ο βιασμός.
Η τελευταία εκτέλεση έγινε στις 13 Μαρτίου και ο καταδικασμένος ήταν ένας άνδρας από τη Συρία που μετέφερε στις αποσκευές του χάπια αμφεταμινών.
Αν οι εκτελέσεις συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, θα ξεπεράσουν σίγουρα τις 172, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.
Από το 2000 μέχρι σήμερα η Σαουδική Αραβία κατείχε την τρίτη θέση μετά την Κίνα και το Ιράν. Το 2018 στην Κίνα είχαν γίνει 249 εκτελέσεις, ενώ στο Ιράν 285.
Στην τέταρτη και πέμπτη θέση μετά τη Σαουδική Αραβία, είναι το Ιράκ και το Πακιστάν. Εκτιμάται ότι στη Σαουδική Αραβία οι εκτελέσεις έχουν διπλασιαστεί από τότε που διαδέχτηκε τον θρόνο ο πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.
O Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ με τον Ντόναλντ Τραμπ Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που εκτελέστηκαν από τον Ιούνιο του 2017, που ανέλαβε την εξουσία, μέχρι τον Μάρτιο του 2018 τιμωρήθηκαν με τη θανατική ποινή 133 άτομα, ενώ τους προηγούμενους οκτώ μήνες 67 άτομα.
Από το 2014 έχουν γίνει 700 εκτελέσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο 13 τον μήνα. Τον Ιανουάριο του 2016, 47 άτομα σκοτώθηκαν σε μια ημέρα σε 12 διαφορετικές επαρχίες, αφού καταδικάστηκαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας.
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μαζική εκτέλεση στη Σαουδική Αραβία από το 1980, όταν 63 επαναστάτες δολοφονήθηκαν για την κατάληψη του Μεγάλου Τζαμιού της Μέκκας.
Το 2015 οι αρχές του Ριάντ ανακοίνωσαν ότι χρειάζονται οκτώ νέους εκτελεστές, επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν τον αυξανόμενο αριθμό θανατικών ποινών. Δεν ζητήθηκαν ιδιαίτερες δεξιότητες, αλλά να μπορούν να φέρουν εις πέρας «την εκτέλεση της θανατικής ποινής».
Το 77% των εκτελεσθέντων είναι μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους κατηγορήθηκαν για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Οι εκτελέσεις στην πλειοψηφία τους είναι δημόσιες ενώ κάποιες φορές το ακέφαλο πτώμα σταυρώνεται και αφήνεται για μέρες προς παραδειγματισμό.
Ο Τζαμάλ Κασόγκι, η δολοφονία του οποίου συντάραξε την παγκόσμια κοινότητα, δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μέχρι τώρα εκτελεσθέντες.... 

.mixanitouxronou

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis