Κόσμος

Ψυχοσάββατο στο Κάιρο: Τους κεκοιμημένους μνημόνευσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Τους κεκοιμημένους μνημόνευσε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ κατά το Α’ Ψυχοσάαββατο στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Το κλίμα που επικράτησε ήταν συγκινητικό ενώ δεκάδες πιστοί προσεκόμισαν δίσκους με σιτάρι για την μνημόνευση των αγαπημένων τους ανθρώπων που δεν είναι πλέον στη ζωή. Toν Πατριάρχης Θεόδωρο πλαισίωσε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι.

Ψυχοσάββατο - Πατριάρχης Θεόδωρος
Ψυχοσάββατο - Πατριάρχης Θεόδωρος

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στην κατάμεστη από πιστούς ροτόντα της Ανατολής  κάλεσε όλους να συμπροσευχηθούν ώστε «ο Θεός να τους αναπαύει και όλοι μαζί να αξιωθούμε της αναστάσεως του Κυρίου μας που είναι το Φως το Αληθινό".

"Aυτό το Σάββατο - είπε -  είναι ξεχωριστό . Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που αγαπήσαμε. Στους ανθρώπους που ζήσαμε μαζί, οι γονείς που μας γέννησαν. Τα αδέλφια μας που ήταν μαζί μας, οι δάσκαλοι που μας δίδαξαν τα μαθήματα, οι νονοί που μας βάπτισαν. Σήμερα όμως χιλιάδες των χιλιάδων είναι κεκοιμημένοι. Πάρα πολλοί από αυτούς δεν έχουν να τους θυμηθεί σήμερα. Η εκκλησία όμως δεν τους ξέχασε. Για αυτό και σήμερα είναι αφιερωμένο αυτό το Σάββατο στους κεκοιμημένους Χριστιανούς. Όλοι που πέρασαν σε ένα διαφορετικό κόσμο από τον δικό μας. Εκεί που βασιλεύει η ειρήνη, η αγάπη και η ευλογία του Θεού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψυχοσάββατο: Τι συμβολίζει για ζωντανούς και νεκρούς

Νέος μετασεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Λάρισα

Κορωνοϊός: 20χρονος διασωληνωμένος χωρίς υποκείμενα νοσήματα (Βίντεο)

 

Κόσμος

Mαδρίτη: Ταυρομαχία για τους άνεργους ταυρομάχους εξαιτίας της πανδημίας

ταυρομαχία

Οι λάτρεις των ταυρομαχιών θα επιστρέψουν τον ερχόμενο μήνα στην αρένα ταυρομαχιών της Μαδρίτης, Λας Βέντας, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού για να παρακολουθήσουν μια ταυρομαχία για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ταυρομάχους εκείνους που έμειναν άνεργοι εξαιτίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Σχεδόν όλες οι αρένες ταυρομαχιών της Ισπανίας παρέμειναν κλειστές κατά τον περασμένο χρόνο λόγω των περιορισμών του λοκντάουν βυθίζοντας τους ταυρομάχους σε οικονομική κρίση.

Την ταυρομαχία της 2ας Μαϊου θα επιτραπεί να παρακολουθήσει ένας μέγιστος αριθμός 6.000 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μαδρίτης. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 40% της χωρητικότητας της αρένας, που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες από του λάτρεις αυτού του θεάματος.

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές και θα ισχύουν αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ειδικά για την διοργάνωση.

Τα μεγάλα φεστιβάλ ταυρομαχιών όπως του Σαν Ισίδρο, της Σεβίλλης τον Απρίλιο και της Παμπλόνα τον Ιούλιο, ματαιώθηκαν τον περασμένο χρόνο και έτσι οι ταύροι κατέληξαν από τα ράντσα κατευθείαν στα σφαγεία.

Αλλά ακόμη και πριν το λοκντάουν ματαιώσει τις ταυρομαχίες, η διάσημη αυτή ισπανική παράδοση προσπαθούσε επί χρόνια να επιβιώσει.

Οι απόψεις για τις ταυρομαχίες διαφέρουν ανάμεσα στους Ισπανούς με κάποιους να τις θεωρούν αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού τους και άλλους ένα φρικτό θέαμα.

Μια δημοσκόπηση του 2019 για την El Español, μια διαδικτυακή εφημερίδα, κατέληξε ότι το 56,4% των Ισπανών είναι αντίθετοι στις ταυρομαχίες, ενώ το 24,7% τις υποστηρίζει και το 18,9% αδιαφορεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Ο μυθικός θεός Τάλως «προστατεύει» την πολιτική προστασία

Ηράκλειο – Κορωνοϊός: “Βουτιά” στις εισπράξεις από την ενοικίαση των κυλικείων

Ηράκλειο: Προβλήματα στις πτήσεις από τους ισχυρούς νοτιάδες