Κόσμος

Πρώην υπουργός του Ομπάμα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών

obamachicago.jpg

Ο πρώην υπουργός Στέγης και Αστικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, πρώην δήμαρχος του Σαν Αντόνιο, ο 44χρονος Τζουλιάν Κάστρο, εγγονός μεξικανής μετανάστριας, φωτογενής , ρήτορας και ανερχόμενος αστέρας του Δημοκρατικού Κόμματος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

«Οταν η γιαγιά μου έφθασε εδώ σχεδόν πριν από εκατό χρόνια, είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να έχει φαντασθεί ότι μόλις δύο γενιές μετά, ένα από τα εγγόνια της θα υπηρετούσε ως μέλος του Κονγκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών (ο δίδυμος αδελφός του Χοακίν) και το άλλο θα στεκόταν σήμερα μπροστά σας για να πει αυτά τα λόγια: είμαι υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε ο Τζουλιάν Κάστρο ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του από την Γκουανταλούπε Πλάζα στη δυτική μεξικανο-αμερικανική συνοικία του Σαν Αντόνιο, της γενέτειράς του.

Η είσοδός του στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2020 , με το σύνθημα «Ενα έθνος, μία μοίρα» έρχεται την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγάγει την μετανάστευση σε φλέγον θέμα, έχοντας καταδικάσει σε παράλυση τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες εκβιάζοντας έτσι το Κονγκρέσο για να λάβει τα κονδύλια των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτεί για την ανέγερση τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

«Λέμε όχι στην ανέγερση τείχους και ναι στην οικοδόμηση των κοινοτήτων», είπε ο Τζουλιάν Κάστρο απευθυνόμενος στο πλήθος των υποστηρικτών του.

Προς το παρόν, ο Τζουλιάν Κάστρο παρουσιάζεται ως το αουτσάιντερ σε μία κούρσα όπου είναι πιθανόν να συμμετάσχουν πολλά μεγάλα ονόματα του δημοκρατικού στρατοπέδου, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Γουόρεν, Μπέρνι Σάντερς και Κάμαλα Χάρις και ίσως και ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο Τζουλιάν Κάστρο είναι ο τρίτος ισπανόφωνος υποψήφιος για το χρίσμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά τους ρεπουμπλικανούς Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο που αντιμετώπισαν τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Κόσμος

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Γερμανία - 982 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

Γερμανία - κορωνοϊός

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχουν επιβεβαιωθεί στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.202 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.161.279, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 982 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 53.972 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, μόνο το 13% των Γερμανών πολιτών πιστεύει ότι η Γερμανία θα επιστρέψει φέτος στην προ κορωνοϊού καθημερινή ζωή, ενώ το 68% πιστεύει ότι η κρίση της κορωνοϊού είναι η μεγαλύτερη κρίση της Γερμανίας από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Μόνο το 13% των Γερμανών πολιτών, δηλαδή ακόμη λιγότεροι από ό, τι στο τέλος του περασμένου έτους (Δεκέμβριος 2020: 18%), πιστεύει ότι η Γερμανία θα επιστρέψει κατά τη διάρκεια του 2021 στην "συνηθισμένη" καθημερινή ζωή όπως ήταν πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.Οι περισσότεροι που το πιστεύουν είναι οι νέοι κάτω κάτω των 30 ετών (26%) και οι ψηφοφόροι του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) (31%).

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα έρευνας της εταιρείας Forsa η οποία διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) πιστεύει ότι θα συνεχίσει να ζει με τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό μέχρι το τέλος του 2021. Στο ερώτημα τι τους λείπει περισσότερο το 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους λείπουν οι συναντήσεις με συγγενείς και φίλους.

Διαβάστε επίσης:

Θλιβερό ρεκόρ θανάτων στο Μεξικό από κορωνοϊό: Πάνω 1.500 σε 24 ώρες

Τροχαίο μέσα στο Ηράκλειο για γνωστό Κρητικό (φωτογραφίες)

Κολομβία - κορωνοϊός: Πέθανε ο υπουργός Άμυνας - Τριήμερο εθνικό πένθος