Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Εκκενώνεται το Ντέιρ Ελ Μπαλάχ στη Λωρίδα της Γάζας - Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στο δρόμο της προσφυγιάς (φωτο)

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
 clock 18:49 | 22/08/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει περιοχές του Ντέιρ ελ Μπαλάχ στη Λωρίδα της Γάζας καθώς ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες εντολές εκκένωσης και οι δυνάμεις του προχώρησαν βαθύτερα στην κεντρική πόλη.

Η περιοχή είχε προηγουμένως χαρακτηριστεί από το Ισραήλ ως η λεγόμενη «ανθρωπιστική ζώνη ασφαλείας» για πολίτες, αλλά ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους εκτοπίστηκαν πολλές φορές ήδη, να φύγουν πριν από μια νέα στρατιωτική επιχείρηση εκεί.

Image
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avichay Adraee είπε ότι στο Ντέιρ-Ελ-Μπαλάχ, ορισμένες γειτονιές  θεωρούνται πλέον «επικίνδυνη ζώνη μάχης», καλώντας τους κατοίκους να κινηθούν προς τα δυτικά πριν από μια επικείμενη επίθεση στην περιοχή.

Image
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Η προειδοποίηση ανάγκασε χιλιάδες πολίτες να τραπούν σε φυγή με τα πόδια, κουβαλώντας μικρές τσάντες και κάποια βασικά αντικείμενα, όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και λίγο φαγητό, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Image
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Την περασμένη εβδομάδα, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) δήλωσε ότι το Ισραήλ μείωσε τις «ασφαλείς ζώνες» στη Γάζα σε μόλις 11 τοις εκατό του εδάφους, προκαλώντας εκτεταμένο πανικό και φόβο στους εκτοπισμένους.

Σύμφωνα με το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Γάζας, δύο εκατομμύρια άνθρωποι στον θύλακα έχουν εκτοπιστεί λόγω

Image
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

της συνεχιζόμενης επίθεσης του Ισραήλ, η οποία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 40.265 ανθρώπους και έχει τραυματίσει 93.144 από τον Οκτώβριο.

Image
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Ο  συνεχιζόμενος αποκλεισμός της Γάζας οδήγησε σε σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, καθαρό νερό και φάρμακα, και οι ανηλεείς βομβαρδισμοί έχουν αφήσει μεγάλο μέρος της περιοχής σε ερείπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκωτία: Παπαγάλος ξέφυγε από την ιδιοκτήτριά του και παραλίγο να γίνει μασκότ ποδοσφαιρικής ομάδας

Ποιος είναι ο μέσος μισθός ενός αστροναύτη;

Το Ισραήλ ελέγχει πλέον τη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, λέει ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis